UPOZORENJE ZA SURČINCE: Lažni popisivači, komunalni milicioneri i geometri na PREVARU UZIMAJU NOVAC od građana!

Autor:

Vesti

30.07.2022

08:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nepoznati mladić i devojka u poslednjih nekoliko dana "ojadili" starije Surčince, lažno se predstavljajući, jednom čoveku uzeli 5.000 evra!

UPOZORENJE ZA SURČINCE: Lažni popisivači, komunalni milicioneri i geometri na PREVARU UZIMAJU NOVAC od građana!

Foto: YouTube/Printscreen

Po opštini Surčin poslednjih nekoliko dana ozbiljno su "operisali" jedan mladić i devojka, na prevaru uzimajući nekoliko stotina evra od građana, a od jenog starijeg čoveka uspeli su čak i da ukradu gotovo 5.000 evra.

Ovaj prevarantski dvojac, za kojima policija aktivno traga, ulazio je u dvorišta i domove starijih stanovnika Surčina lažno se predstavljajući kao komunalni milicioneri, geometri ili popisivači stanovništva.

Zbog velikog broja prijavljenih prevara od strane ovih, za sada, nepoznatih lica, predsednik opštine Surčin, Stevan Šuša, izašao je u javnosti i upozorio građane da pazi, dok se kriminalci ne privedu pravdi.

- Nepoznati momak i devojka im dođu sa pričom da su opštinska komunalna milicija i da im dvorište nije očišćeno i uređeno. Tada im kažu da je kazna 60.000 dinara, ali će im oni naplatiti duplo manje ukoliko im odmah daju novac. Takođe, prate i gde su otišli po novac, pa posle toga odu da provere ima li još para i sve pokupe. Ciljna grupa su im stariji sugrađani koji žive sami i koji lako nasednu na slatkorečivu priču koju im lopovi slože - navodi Šuša za Novosti.

Foto: Youtube/printscreen

Stevan Šuša

Već danima, sve veći broj građana javlja da je ostaje bez novca na ovaj način, čak desetak Surčinaca je samo juče ostalo bez svega što su imali u kući.

- Deluju uglađeno i fin - priča Šuša. - Starijem Surčincu su složili priču da kao geometri moraju da izmere parcelu ispred kuće i za tu uslugu tražili 500 evra. Kada je nesrećni čovek otišao po novac, jedan od lažnih geometara je pratio gde čovek drži novac. Kasnije je, na prevaru, ušao u kuću i odneo skoro 5.000 evra. Naravno, nisu svi naseli na ovu priču, ali se oni uvek kulturno povuku i ne prave probleme. Želimo da upozorimo građane da ne nasedaju na ove provokacije, niti da ih puštaju u svoje domove - naveo je Šuša i dodao:

- Opštinska komunalna milicija nikom ne dolazi na vrata, a imamo i svoja obeležja. Popis stanovništva još nije ni počeo, a mi nemamo svoje geometre.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading