(VIDEO) ZAVRŠENA SEDNICA SNS: Vladimir Orlić kandidat za predsednika Skupštine Srbije

Autor:

Vesti

30.07.2022

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spska napredna stranka održala je danas sednicu Predsedništva u 10 časova, na kojoj je, kako je najavljeno, doneta odluka o kandidatu SNS za predsednika Narodne skupštine.

(VIDEO) ZAVRŠENA SEDNICA SNS: Vladimir Orlić kandidat za predsednika Skupštine Srbije

Foto: tanjug

Sednica je održana u sedištu naprednjaka na Novom Beogradu.

Nakon sednice planirane su izjave za medije, a obraćanje počeo Nikola Selaković.

Kako je istakao Selaković, na predlog Aleksandra Vučića kandidat za predsednika Skupštine Srbije biće Vladimir Orlić.

- Suštinska odluka jeste sledeća, da se podmladi rukovodstvo, kako Narodne Skupštine, tako i buduće Vlade Republike Srbije. U tom smislu, na današnjoj sednici Predsedništva doneta je odluka da kandidat SNS za funkciju predsednika Skupštine Srbije bude doktor Vladimir Orlić - rekao je Selaković.

Republika

Foto: Tanjug/T. Radovanović

Vladimir Orlić

 

Orlić je izabran na predlog predsednika SNS Aleksandra Vučića.

- Jedna fantastična biografija, mlad čovek, koji još nije zagazio u četrdesete, izuzetan borac za demokratiju - rekao je Selaković.

Predsedništvo SNS je donelo odluku da za buduće rukovodstvo poslaničke grupe SNS i potpredsednika ili generalnog sekretara Narodne skupštine suzi izbor na četiri kandidata, a to su Milenko Jovanov, Marina Raguš, Nevena Đurić i Sandra Božić.

- Jedan od zaključaka sednice je i da je Aleksandar Vučić ovlašćen da vodi razgovore o koaliciji za buduću Vladu Srbije i da ćemo za 10 dana održati novu sednicu na kojoj ćemo razmatrati kadrovska rešenja - rekao je Selaković.

 

Sednicom, koja je održana u sedištu Srpske napredne stranke u Novom Beogradu, predsedavao je lider naprednjaka i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Sednici su prisustvovali i Goran Vesić, Nebojša Stefanović, Aleksandar Šapić, Goran Knežević, Maja Gojković, Toma Momirović, Irena Vujović, Zoran Đorđević, Darija Kisić, Zlatibor Lončar, Zorana Mihajlović, Branislav Nedimović, Petar Petković, Marija Obradović, Nikola Selaković, Bratislav Gašić, Mirsad Ðerlek, Aleksandar Martinović...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Željko

30.07.2022 10:14

A premijer?

Jadranka

30.07.2022 14:19

Predsedništvo SNS je jednoglasno donelo odluku da kandidat za predsednika Narodne skupštine Srbije na konstutivnoj skupštini u ponedeljak bude Vladimir Orlić.