PENZIONERI ČUVAJTE SE: Ko se "upeca" ostade bez 3.000 dinara!

Autor:

Vesti

25.07.2022

21:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čovek koji se predstavlja kao kurir, od starijih građana na prevaru uzima novac.

PENZIONERI ČUVAJTE SE: Ko se "upeca" ostade bez 3.000 dinara!

Foto: instagram.com/serbialive_beograd_rezerva

Na stranici Serbialive_beograd_rezerva na Instagramu podeljen je snimak, uz opis, koji bi trebalo da bude upozorenje starijim građanima.

Naime, na snimku se nalazi prevarant, koji od penzionera uzima nekoliko hiljada dinara i to na prevaru, tako što im uručuje paket.

Po dobro razrađenoj šemi, on prvo obaveštava penzionere o tome da im je pristigao paket, a onda se pojavljuje na njihovoj adresi kako bi ga uručio.

- Čovek zove na fiksni penzionere i kaže da su dobili Penzionerski paket ali da moraju da plate poštarinu koja je od 1.200 do 3.200 dinara, kako kome. Ko se upeca, donosi im paket koji je lepo izlepljen selotejpom da potraje otvaranje, taman da izađe i udalji se od zgrade - piše na Instagramu.

Da nevolja bude veća, paket ne sadrži ništa osim brašna.

- U paketu se nalazi jedan kilogram brašna. Sramota je da na taj način vara penzionere - navodi se u objavi, uz to da je snimak zabeležen na Studentskom trgu.

Ovo je izazvalo gnev pratilaca pomenute stranice koji su konstatovali da je razvio biznis.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading