OPTUŽENI ZA ZLOČIN: INDIJAC I AVGANISTANCI oteli čoveka zbog 8.000 evra usred BEOGRADA!

Autor:

Vesti

04.07.2022

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Državljanina Indije je njegov sunarodnik, sa četiri Avganistanca oteo i tražio 8.000 evra za njegov otkup, kako bi ga pustio na slobodu.

OPTUŽENI ZA ZLOČIN: INDIJAC I AVGANISTANCI oteli čoveka zbog 8.000 evra usred BEOGRADA!

Foto: Tanjug/S. ILIĆ

Policijska traka

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv državljanina Indije i četvorice Avganistanaca zbog sumnje da su u martu ove godine u centru Beograda oteli državljanina Indije N.M. i za zahtevali 8.000 evra za njegov otkup, kako bi ga pustili na slobodu.

Optuženi su F.K. (44) državljanin Indije i vlasnik indijskog restorana u Beogradu, kao i državljani Avganistana I.K. (26), S.H. (32), I.W. (23) I J.K. (29).

Na teret im se stavlja krivično delo Otmica iz člana 134. stav 1 Krivičnog zakonika za koje je zaprećena kazna od 2 do 12 godina zatvora. 

Tužilaštvo je predložilo sudu da im produži pritvor zbog opasnosti od bekstva.

Sumnja se da su oni 9. marta u restoranu prvookrivljenog koji se nalazi u centru Beograda, tražili od N.M da im preda 8.000 evra kako bi mu organizovali prebacivanje u Italiju, a pošto je on to odbio, oni su ga uz pretnju noževima na silu primorali da pođe sa njima.

Odveli su ga u obližnji stan gde su ga tukli rukama i nogama, a od njegovog prijatelja tražili da im od donese traženi novac.

Osumnjičeni su uhapšeni sutradan, u akciji policije, u restoranu prvookrivljenog, dok su očekivali isplatu traženog novca za otkup, a oštećeni je tom prilikom oslobođen.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading