OGLASILI SE NAKON PROTESTA: Centar za socijalni rad u Vršcu o slučaju male Petre

Autor:

Hronika

07.10.2022

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U saopštenju, koje su izdali sat vremena nakog što je majka ubijene devojčice Suzana Budimirović prisustvovala spontanom protestu građana ispred njihove zgrade, navodi se da je u medijima ovih dana objavljen niz netačnih i neproverenih informacija.

OGLASILI SE NAKON PROTESTA: Centar za socijalni rad u Vršcu o slučaju male Petre

Foto: ST/ N. Pančić

Foto: ST/ N. Pančić

Centar za socijalni rad u Vršcu prvi put se javno oglasio nakon ubistva devojčice Petre Budimirović, za čiju smrt građani okrivljuju upravo tu ustanovu.

Saopštenje, koje je potpisala v.d. direktora Mirjana Knežević, prenosimo u celosti:

Centar za socijalni rad Grada Vršca nije vršio postupak poveravanja starateljstva maloletnog deteta, niti predlagao model viđenja deteta sa ocem, jer postupak za razvod braka od strane supružnika do tragičnog događaja nije ni pokrenut pred nadležnim sudom, pa samim tim nije bilo ni moguće dodeliti starateljstvo nad detetom, niti dati bilo kakvo mišljenje o modelu viđanja.

Iz Centra za socijalni rad Vršac dalje navode:

– Medijske informacije da je otac preuzeo maloletno dete na osnovu dozvole Centra za socijalni rad Grada Vršca, neposredno pre ubistva, su apsolutno netačne, jer se otac M.B nije ni pojavljivao u našoj ustanovi od dana prijave za nasilje u porodici 30.04.2022., zbog kojeg su mu najpre od strane Policijskog službenika u Vršcu, a potom i Osnovnog suda u Vršcu izrečene hitne mere zabrane prilaska i iseljenja iz porodične kuće. Ovim merama je zaustavljeno nasilje prema supruzi S.B.

Poručuju da se trenutno u Centru sprovodi inspekcijski nadzor.

U vezi pomenutog događaja, u Centru za socijalni rad Grada Vršca sprovodi se inspekcijski nadzor od strane Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova AP Vojvodine. Po okončanju inspekcijskog nadzora javnost će o ishodu biti obaveštena od strane Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova AP Vojvodine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (2)

Loading
Goca

07.10.2022 14:29

Ajde opradaj te se maheri vi nikad niste krivi .. Uvek smo mi krivi a decu oduzimate zasto sto nemsju roditelji hrani ili zato sto ih izbacuju iz stana ...kao dobrila petrovic sto su joj pretili da uzmu decu

Zoran

17.10.2022 15:06

@Goca - NAJVECA ORGANIZOVANA MAFIJA U SRBIJI ZAJEDNO SA ONOM VESNOM STANOJEVIC