MAJKA PRONAŠLA STAKLO U JUVITANA KAŠICI: Beba umalo progutala komadić! (FOTO)

Autor:

Vesti

29.08.2022

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majka u šoku: Ovo nisam mogla ni da sanjam!

MAJKA PRONAŠLA STAKLO U JUVITANA KAŠICI: Beba umalo progutala komadić! (FOTO)

Foto: Privatna arhiva, Shutterstock

Ogroman šok doživela je Gordana Todorović iz Velikog Polja kod Obrenovca kada je, tokom hranjenja bebe, u kašici pronašla veliki komad stakla!

Mama Gordana tog dana je, kao i mnogih ranije, devetomesečnoj bebi za doručak dala voćni obrok od banane i jabuke. Kako nam je rekla, Juvitaninu kašicu (koju posluje u okviru kompanije "Svislajon") kupila je u obližnjoj prodavnici u Velikom Polju i skoro do kraja hranjenja nije primetila ništa neobično.

Detetu od 9 meseci sam davala kupovnu kašicu. Pojela je više od pola teglice i pri dnu, kad sam zahvatila kašičicom, osetila sam parče stakla - počela je priču Gordana i istakla da je u tom trenutku prestala da hrani bebu i uspaničila se, jer nije bila sigurna da li je beba progutala neki sitniji komadić.

- Staklo sam pronasla na dnu teglice veličine malog prsta, takve veličine i debljine. Prvo sam pomislila da je puklo dno teglice ili da je puklo grlo, ali teglica je bila čitava - priča šokirana mama.

Odmah je odreagovala i posavetovala se sa lekarom koji je rekao da dete treba pratiti u narednim satima.

Od strane lekara nam je rečeno da pratimo situaciju bebe: da li povraća, da li ima krv u stolici i ako odbija da jede. Ništa od toga se nije desilo, hvala dragom Bogu! - kaže naša sagovornica.

"Sve ovo me je potreslo baš"

Gordanu je ovaj incident veoma uplašio. Čitavog dana je pratila svoje dete u stopu u strahu da ne uoči nešto na šta su je doktori upozoravali.

Ipak, na sreću, beba je sasvim dobro, a odmah nakon pojedene kašice nastavila je sa uobičajenim aktivnostima, igrala se i bila vesela.

To je za mene bio veliki šok, pre svega. Nisam mogla ni da sanjam da mi se to može desiti - rekla je majka.

Dodaje i da nikada ranije nikada ovakvo nešto nije desilo, mada je od poznanica čula da su, takođe, imale neprijatna iskustva i sa drugim proizvođačima.

Iz Juvitane kažu da sve treba dokazati

Naša ekipa kontaktirala je Juvitanu u kojoj su nam rekli da su i ranije imali pritužbi, ali "da to ne bude baš tako".

- Proizvodanja u Juvitani se odvija u najsavremenijoj opremi i mogućnost da se tako nešto desi je minimalna - rekli su nam u Juvitani.

- Ponekad se desi da nas ljudi kontaktiraju da su našli nešto, pa to ne bude baš tako. Majku smo kontaktirali u ponedeljak ujutru, pošto ne radimo vikendom, ona mi je rekla da je u redu i da nas je zvala čisto da nas obavesti. Nije delovala uzrujano. Na kraju ipak sve treba dokazati. Kada se nešto pusti u etar, treba da bude potkrepljeno dokazima, i to na sudu. Mislim da ćemo imati prostora da svi dokazujemo - zaključili su iz Juvitane.

Nije im prvi put: Kašice pune pesticida!

Pre 6 godina Ministarstvo zdravlja povuklo je veliki broj kašica "Juvitana" sa tržišta nakon što je u njima pronađena veća količina pesticida nego što je dozvoljeno. 

Iz upotrebe su povučene kašice od kruške, jabuke i kruške, kajisije i kruške, banane i jabuke (kao i u slučaju mame Gordane iz Velikog Polja), šljive i breskve i jabuke.

Nakon dodatne kontrole, utvrđeno je veće prisustvo od dozvoljenog pesticida ciprodinal i u sokovima za decu istog proizvođača.

Pravili i buđavu čokoladu

Veliki skandal potresao je javnost i 2017. godine kada je Poljoprivredna inspekcija povukla sa tržišta 4,3 tone mlečne čokolade "Banat" (proizvođač Swisslion Takovo) zbog plesni.

Redovnom kontrolom u magacinu proizvođača, koji posluje u okviru grupacije "Swisslion Takovo", inspektori su ustanovili ovu nepravilnost i naložili toj kompaniji povlačenje kompletne serije mlečne čokolade sa visokim sadržajem mleka - u pakovanju od 90 grama.

Foto: Printscreen/Swisslion Takovo

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading