PRED NJIM JE BUDUĆNOST: Srbin će zaseniti mnoge košarkaške zvezde!

Autor:

Sport

29.08.2022

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedavno je proslavio svoj 18. rođendan, a košarkaški stručnjaci su saglasni u jednom - nadvisiće i karijeru slavnog oca.

PRED NJIM JE BUDUĆNOST: Srbin će zaseniti mnoge košarkaške zvezde!

Foto: Twitter.com/Edoardo Pollero

Andrej Stojaković srednjoškolski košarkaš iz Sakramenta naredne godine stupiće na tlo koledž terena. Već sada je poznato da se oko njega otimaju Univerziteti Djuk, UCLA, Teksas i Stanford i sasvim je jasno da će, kojem god jatu da se privoli, taj univerzitetski klub na raspolaganju imati veliki, još uvek, "nebrušeni dijamant".

Sin legendarnog Predraga Stojakovića visok je 201 centimetar, težak 84 kilograma i igra na poziciji beka šutera. Kao i slavnog oca karakteriše ga izuzetan šut sa distance, pa ne čudi podataka da tokom juniorske karijere ima prosečno 25,3 ubačena poena po meču.

 

 

U Sjedinjenim Američkim Državama, u kojima Predrag Stojaković ima zvanje istinske košarkaške legende, mnogi Stojakovića juniora nazivaju naprednijom verzijom svog oca. Posebno se ističe njegova sposobnost igre u tranziciji, gde se otvara za najbolji ugao dodavanja, a zatim i sa lakoćom zakucava loptu u koš.

 

 

Istovremeno Andrej Stojaković se ne libi da uđe na prodor i da se u igri "jedan na jedan" odmeri sa protivničkim centrima koji su fizički daleko dominantniji.

 

 

Voli da preuzme odgovornost u napadu, odigra "jedan na jedan" sa protivničkim igračem, a kada nema mogućnost prodora ka košu, odlučuje se za skok šut iz kojeg je izuzetno precizan, pa mnogi košarkaški stručnjaci istuču da poseduje izraženi "ubilački instinkt" koji redovno uspešno ispoljava.

 

 

Šuterski asortiman, odavno je poznat.

 

 

Neretko su se njegovi košgeterski učinci nalazili pod lupom i javnosti i stručnjaka, a čini se da je tajna otkrivena.

Andrej Stojaković prilikom šuta staje u idealan stav. Pokreti koje u tom momentu pravi odslikavaju idealno obučenog košarkaša koji sve radnje radi po automatizmu i sa mnogo lakoće.

 

 

Da nije isključivo košgeter, Andrej je pokazao u više navrata. Dobrim defanzivnim stavom sa lakoćom oduzima loptu protivničkim igračima i otvara tranzicionu igru pravovremenim pasom saigračima koje "spaja sa obručem".

 

 

U jednom su svi košarkaški znalci saglasni. Ukoliko se bude razvijao na način koji se očekuje svetska košarka će u godinama koje slede dobiti novu, najsjajniju zvezdu.

Ostaja nada da ćemo ovog supertalentovanog momka uskoro gledati i u dresu sa nacionalnim obeležjima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading