TUŽILAŠTVO ZABRINUTO jer Tomanović krši ZAKON O TAJNOSTI PODATAKA!

Autor:

Vesti

17.07.2022

10:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šolakovi mediji staju na stranu Malog Sente i njegovog advokata Tomanovića.

TUŽILAŠTVO ZABRINUTO jer Tomanović krši ZAKON O TAJNOSTI PODATAKA!

Foto: Printscreen/Twitter

Šolakovi mediji su se posebno aktivirali kada je reč o slučaju Slobodana Milenkovića, načelnik Odeljenja za suzbijanje droga, i to u njegovoj odbrani.

Uzevši u obzir način na koji izveštavaju o svemu što se dešava oko Malog Sente, kao i objavljivanje dela sadržaja službene beleške, koji ne bi trebalo da dođe do javnosti, čini se da se potpuno stavljaju na stranu Milenkovića, kao i njegovog advokata Zdenka Tomanovića.

To najbolje govori i najava emisije na N1, tačnije naslov u kome se oštro osuđuju istražni postupci, dok se u ovaj konekst kao neki apsurd, stavlja nedavno priznanje koje je Vučiću dodelilo Društvo lekara Vojvodine.

Foto: Printscreen

 

 

- Država na stub srama stavlja policajca, Vučić dobio Hipokratovu medalju - najava je emisije "7 na 1" na portalu N1.

Interesantna je činjenica, da je Zdenko Tomanović, koji brani Malog Sentu zapravo i advokat Junajted grupe, kao i lično Dragana Šolaka, pa je tako spoj između ovog slučaja i Šolakovih medija.

Zbog toga, i samo Tužilaštvo je zabrinuto da Tomanović krši Zakon o tajnosti podataka, što najbolje potvrđuje deo njihovog saopštenja, koji se odnosi na deo službene beleške koji se pojavio u Šolakovim medijima.

- Pomenuta beleška je označena oznakom tajnosti „strogo poverljivo“, te zabrinjava što je deo sadržaja beleške objavljen od strane postupajućeg advokata u pojedinim medijima, čime je prekršen Zakon o tajnosti podataka - saopštilo je Više javno tužilaštvo.

SPASIĆ: TOMANOVIĆ ZLOUPOTREBLJAVA ULOGU ADVOKATA

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost, organizacija koja postoji od 2005. godine, pomno prati dešavanja oko postupanja Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u cilju otkrivanja uloge Slobodana Milenkovića, načelnika Odeljenja za borbu protiv droga Policijske uprave u Beogradu, u određenim sumnjivim aktivnostima i tim povodom za medije se oglasio Mario Spasić, generalni sekretar Saveta:

- Milenkovićev advokat Zdenko Tomanović grubo i očigledno zloupotrebljava ulogu advokata, zato što preventivno, preko TV N1, NOVA S, NEWS MAX ADRIA, drugih medija i nesavesnih pojedinaca, konstantno vrši pritisak na Više javno tužilaštvo u Beogradu u predmetu Slobodana Milenkovića, što je sa aspekta vođenja predistražnog postupka nedopustivo i samo po sebi indikativno - naveo je Spasić.

Republika

Foto: Media centar

Mario Spasić

Generalni sekretar Saveza za monitoring navodi i da policijski načelnici, za koje postoji osnovana sumnja da su deo kriminalne grupe, takođe moraju biti procesuirani i ispitani.

- Kako se pritisak na tužilačke organe povećava, tako postaje jasno da se prikrivaju nečija krivična dela i ovaj Savet podnosiće krivične prijave protiv svih onih koji, umesto da objasne svoju ulogu u nezakonitim aktivnostima, zapravo preventivnom diskreditacijom tužilaštva žele da se zaštite od pravosudnog progona - podvukao je Spasić, prenosi Pink.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dobro jutro

23.07.2022 20:50

Podrska gospodinu Senti!!!