BESMISLICA U REŽIJI NOVE I N1! Kad god im smeta tužilaštvo, oni tvrde da nije nezavisno!

Autor: Republika

Hronika

12.07.2022

15:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novina i portal Nova, kao i televizija N1 nastavljaju kampanju protiv Višeg javnog tužilaštva, a sve zbog Slobodana Milenkovića, poznatijeg kao Mali Senta.

BESMISLICA U REŽIJI NOVE I N1! Kad god im smeta tužilaštvo, oni tvrde da nije nezavisno!

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ/printscreen

Naime, ovi opozicioni mediji pod kontrolom medijskog tajkuna Dragana Šolaka nemilice nastavljaju kampanju protiv Višeg javnog tužilaštva. Danas je u tužilaštvu u svojstvu građanina bio Slobodan Milenković, koji je predao kratku pisanu izjavu, ponovo izbegavajući da odgovara na direktna pitanja.

Prošli put je Milenković odbio da da izjavu, tražeći da uz njega bude advokat, što je sada bio slučaj, pa je sa u tužilaštvu bio i njegov branilac Zdenko Tomanović.

Mali Senta je, umesto da sada, u prisustvu svog zastupnika odgovori na pitanja, samo predao kratku pisanu izjavu.

- Razgovor je obavljen gde je Milenković u svojstvu građanina odgovarao na ona pitanja na koja je mogao da odgovara, a nije odgovarao na ona pitanja o kojima nije trebalo i nije mogao da razgovora - rekao je po napuštanju tužilaštva Tomanović, koji je od celog procesa nastavio da pravi cirkus.

Na sve ovo se nadovezuje nastavak propagande Nove i N1, koji su prethodno objavili tekstove i priloge u kojima insinuiraju da je Zamenik tužioca tražio instrukcije za postupanje u konkretnom predmetu, čime se daje negativna konotacija u pogledu samostalnosti nosioca javnotužilačke funkcije.

Drugim rečima, N1 i Nova su praktično optužili tužioca da traži instrukcije od predsednika Srbije Aleksandra Vučića kako da se postavi, što je potpuna besmislica. Međutim, medijske udarne igle opozicije nemilice plasiraju laži i toga se ne libe, posebno kada im smeta tužilaštvo, tada je poenta svih njihovih tekstova i članaka da tužilaštvo nije nezavisno.

Više javno tužilaštvo je prethodno reagovalo na tekstove koje su objavili N1 i Nova i Povereniku za zaštitu samostalnosti tužioca predali zahtev za zaštitu od nedozvoljenog uticaja zbog pomenutih tekstova.

Nakon toga je usledila sramotna reakcija N1, tvrdeći da ono protiv čega se tužilaštvo buni spada u stavove koji se ne mogu dokazati, pa su stoga slobodni da ih iznose, što je potpuni apsurd.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading