VIše tužilaštvo se oglasilo: PROVERE MILENKOVIĆA SE VRŠE NA OSNOVU KONKRETNIH ČINJENICA!

Autor:

Hronika

16.07.2022

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pažnja se namerno usmerava ka "Jovanjici", iako je to u fokusu Tužilaštva za organizovani kriminal.

VIše tužilaštvo se oglasilo: PROVERE MILENKOVIĆA SE VRŠE NA OSNOVU KONKRETNIH ČINJENICA!

Foto: E-Stock

Provere koje se vrše u vezi sa postupanjem načelnika beogradske policije Odeljenja za borbu protiv droga Slobodana Milenkovića ne zasnivaju samo na navodima pojedinih medija i bivših visokih funkcionera MUP-a, već i na konkretnim činjenicama koje su vrlo indikativne i zahtevaju detaljno utvrdjivanje svih relevantnih okolnosti, saopštio je Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović.

U saopštenju Višeg javnog tužilaštva se navodi da se vrši zamena teza skretanjem pažnje javnosti na slučaj "Jovanjica", kao i da je to deo taktike.

- Možda ne toliko samog Milenkovića, koliko pojedinaca i pojedinih medija, sve u cilju da se umanji značaj postupanja javnog tužilastva i da se unapred diskredituju njegove odluke - navode iz Tužilaštva.

Stefanović ističe da se slučajem "Jovanjica" bavi Tužilaštvo nadležno za organizovani kriminal.

Republika

Foto: Tanjug

Nenad Stefanović, Viši javni tužilac

- Jasno ću da ponovim sada, ovo tužilaštvo ne istražuje "Jovanjicu" niti ugroženost Milenkovićeve bezbednosti. Sve okolnosti u vezi za predmetom "Jovanjica", pa i najavljeno svedočenje Milenkovića u nadležnosti su Tužilaštva za organizovani kriminal koje vodi postupke u vezi sa tim predmetom - rekao je Viši javni tužilac u Beogradu.  

Što se tiče provere, odnosno procene ugroženosti nečije bezbednosti, pa i Slobodana Milenkovića, to, kako je ukazao, ne utvrdjuje tužilaštvo već drugi, za to nadležni državni organi i tek ukoliko oni utvrde da ima elemenata nekog krivičnog dela oni obaveštavaju nadležno tužilaštvo. 

Provere za koje je nadležno Više javno tužilaštvo u Beogradu tiču se konkretnih činjenica, koje su Milenkoviću delom predočene tokom razgovora, u svojstvu gradjanina, ali na koje se nije izjasnio, navodeći da mu je za to neophodno odobrenje nadredjenih u MUP-u.

Po prijemu odluke ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina kojom je Milenković oslobodjen čuvanja tajnosti podataka za potrebe davanja iskaza, razgovor sa njim je ponovo zakazan za 19. jul, napomenuo je Stefanović.

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Milenković u pratnji kolega

- Ističem da je Više javno tužilaštvo u Beogradu i te kako zainteresovano za zakonitost rada načelnika IV Odeljenja UKP-a i njegovih inspektora, upravo zbog naše nadležnosti za suzbijanje trgovine narkoticima, kao i svakodnevne saradnje sa Milenkovićem lično i sa inspektorima u tom odeljenju. Zbog toga, svaka indicija u nezakonitost njegovog rada mora biti proverena. Kao sto smo i najavili, provere se nastavljaju, uz uvažavanje pretpostavke nevinosti - rekao je Viši javni tužilac u Beogradu. 

Stefanović je poručio da će u svemu biti postupano u skladu sa zakonom, a da će epilog biti poznat nakon što se iz prikupljenih dokaza i informacija utvrdi da li ima ili nema osnova sumnje za Milenkovićevu krivičnu odgovornost.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading