UŠTEDEĆETE 1.000 DINARA MESEČNO! Majstor otkrio kako se pravilno koristi bojler: Nije dobro uključivati ga samo noću!

Autor:

Vesti

03.06.2022

06:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Električar objasnio kako je najbolje koristiti bojler da bi se uštedela struja u stanu.

UŠTEDEĆETE 1.000 DINARA MESEČNO! Majstor otkrio kako se pravilno koristi bojler: Nije dobro uključivati ga samo noću!

Foto: Shutterstock

Majstor popravlja bojler

Električar Branko Zrnić objasnio je da je termostat na bojleru najbolje uključivati na temperaturu tela.

- Suština je kad se kupate da ne rashlađujete vodu. Treba da grejete samo na temperaturu koje telo treba da trpi. Stavite kad potrošite toplu vodu termostat na jedinicu i čekate da se ugasi lampica. Stavite ruku, ako je mlaka, sačekajte još da se ugreje, ako ne - već imate vodu zagrejanu na 40-45 stepeni. To je vama dovoljno da se okupate i ne stvara se kamenac - kaže on, prenosi Mondo.

Prema njegovim rečima, česta je pojava da ljudi u Srbiji uključuju bojler preko cele noći.

- Mnogi ga uključuju noću i greše, a šta u suštini rade. Greju vodu na 82 stepena i to se ugreje za sat vremena, a vi dok sačekate sutradan - to više nije iste temperature. Ugrejali ste je za 20 stepeni Celzijusa nepotrebno. Suština je da ugrejete količinu vode koja vam je potrebna, a nakon vas već za pola sata može neko drugi. Tako se uštedi hiljadu dinara mesečno, garantovano. Bojler troši najviše strujne energije u stanu, a shvatićete da i tu vrelu vodu koju ste ugrejali - ne potrošite, i na sve to stvarate kamenac. Ovako ne morate da ga čistite bar deset godina - kaže on i dodaje:

- Obavezno gasite bojler kada idete da se kupate. Suština je da zbog sigurnosti grejači "probijaju", a nije dobro uzemljenje, dolazi do proboja gde ste vi u tim uslovima izloženi strujnom udaru. Zar nije lakše da ugasite čim uđete u kupatilo? Idete da se kupate bezbedno - zaključio je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading