ODLUČUJUĆA BITKA JE POČELA: Boston šokirao Voriorse na startu NBA finala!

Autor:

Sport

03.06.2022

06:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Započelo je i ono najvažnije...

ODLUČUJUĆA BITKA JE POČELA: Boston šokirao Voriorse na startu NBA finala!

Foto: Tanjug/AP

U petak 3. juna u ranim jutarnjim satima startovala je i finalna serija plej-ofa NBA lige. Ove sezone čast da direktno odlučuju o prstenu ostvarili su košarkaši Golden Stejta i Bostona, a prvi susret odigran je u San Francisku i slobodno se može reći da je dobio neočekivani epilog.

Golden Stejt - Boston 108:120 (32:28, 22:28, 38:24, 16:40)

 

 

Neverovatan susret viđen je u gradu koji predstavlja finansijski, kulturni i transportni centar Severne Karoline. Domaćin je odlično ušao u meč, a u uvodnih 12 minuta igre dominirao je maestralni Stef Kari zabeleživši čak 21 poen.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Stef Kari - ni 21 poen u prvoj četvrtini nisu bili dovoljni za trijumf

 

Imao je domaćin prednost tokom čitavog toka prvog poluvremena, ali se na "veliki odmor" otišlo sa minimalnom prednošću gostiju 56:54

Tokom trećeg perioda igre domaćin je konstantno bio u prednosti koju je i uvećavao pa se u odlučujućih 12 minuta susreta ušlo rezultatom 92:80 u korist Golden Stejta i gotovo da su svi već pomislili da je pitanje pobednika rešeno i da će domaćin u prvom susretu finalne serije ostvariti trijumf i "odbraniti" domaći parket.

Međutim, gosti se nisu predavali. Zahvaljujući fantastičnom Džejlenu Braunu ušli su u seriju kojoj se činilo da kraja nema. Gosti stižu do poravnanja rezultata, a zatim preciznim šutem za tri poena Ala Horforda stižu i do prednosti.

 

 

Prosto je neverovatno šta su sve gosti pogađali u poslednjoj deonici susreta, a sam podatak da su za 12 minuta igre ubacili neverovatnih 40 poena sve govori. ekipa Stefa Karija nije imala odgovor na šutersku lekciju košarkaša Bostona i na kraju su morali da pruže ruku pobedniku ovog susreta.

Najefikasniji igrač ovog susreta bio je Stefa Kari sa 34 postignuta poena, ali možda i razlog poraza leži u činjenici da je nakon uvodne četvrtine, u preostale tri deonice zabeležio svega 13 poena. 

U pobedničkoj ekipi veteran Al Horford je zabeležio 26 poena, doke je Džejlen Braun ostvario učinak od 24.

 

 

Nakon ovog susreta Boston je poveo u seriji, a naredni meč na programu je u ponedeljak 6. juna, a i ovaj meč igraće se na parketu Golden Stejta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading