VRELINA UNIŠTILA KELTE: Batlerov skup račun - Majami grabi ka velikom finalu!

Autor:

Sport

18.05.2022

06:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Startovala je i finalna serija plej-ofa Istočne konferencije NBA lige.

VRELINA UNIŠTILA KELTE: Batlerov skup račun - Majami grabi ka velikom finalu!

Foto: Tanjug/AP

U ranim jutarnjim časovima (kada je srpsko vreme u pitanju), startovala je finalna serija Istočne konferencije NBA lige. U "FTX Areni" na Floridi snage su odmerile ekipe Majamija i Bostona, a ekipa koje je 2013. godine poslednji put bila šampion takmičenja, ekipa Majamija, povela je sa 1:0 u seriji i najavila da se konferencijska titula osvojena 2020. godine i ovoga puta može ponoviti.

Majami - Boston 118:107 (25:28, 29:34, 39:14, 25:31)

Imali su "Kelti" sve na svojoj strani tokom prve dve deonice igre. Rezultat na poluvremenu (54:62) u potpunosti je davao nadu ekipi iz Masačusetsa da može stići do velikog brejka već na startu serije.

Međutim, nakon "velikog odmora" slika na parketu se u potpunosti promenila. Delovalo je kao da se na terenu nalazila samo jedna ekipa. Majami je serijom od 22:2 rezultatski minus sa poluvremena pretvrio u ubedljivu prednost od 12 poena razlike i već u tom periodu susreta i rešio pitanje pobednika. 

 

 

Interesantno je napomenuti da su i dva navedena poena za ekipu Bostona u trećem periodu igre postignut sa linije slobodnih bacanja.

Dok kraja susreta pitanje pobednika se nije dovodilo u pitanje, pa i sama činjenica da su gosti i poseldnju deonicu meča rešili u svoju korist (dobili tri, od ukupno četiri četvrtine), samo pokazuje koliko je prazan hod u trećem periodu meča bio po njih koban.

Kada je reč o najefikasnijim igračima meča, košarkaš Majamija Džimi Batler ostvario je fantastičan učinak. Za nešto više ok 41 minuta provedenog u igri, zabeležio je isto toliko poena, kao i devet skokova i pet asistencija.

 

 

Na drugoj strani istakli su se Džejson Tejtun i Džejlen Braun koji su ubacili 29 i 24 poena.

Ovim trijumfom Majami je načinio prvi, od ukupno četiri neophodna koraka ka plasmanu u veliko finale NBA karavana.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading