NA FLORIDI NIŠTA NOVO: Ne pomaže ni fantastični Bogdanović - Jastrebovima se bliži odmor, sjajni Batler urnisao Atlantu! (VIDEO)

Autor:

Sport

20.04.2022

05:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čini se da se kraj sezone približio.

NA FLORIDI NIŠTA NOVO: Ne pomaže ni fantastični Bogdanović - Jastrebovima se bliži odmor, sjajni Batler urnisao Atlantu! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

I u drugom susretu prve runde NBA plej-ofa košarkaši Atlante su poraženi. I ovoga puta Majami je odbranio domaći parket i u "Ameriken Erlajns Areni" trijumfovao rezultatom 115:105 (26:25, 30:29, 31:22, 28:29).

 

 

Ekipa iz Džordžije imala je rezultatski priključak nakon prve dve deonice susreta, ali su u trećem periodu igre u potpunosti pali i domaćin je rezultatom 31:22 stvorio nedostižnu prednost koju je čuvao do samog kraja meča.

Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović meč je okončao sa 29 poena, četiri skoka i tri asistencije, ali ni čak 19 postignutih poena u poslednjih deset minuta susreta nisu bili dovoljni da Atlanta napravi brejk na Floridi.

 

 

Uspeli su gosti u finišu susreta da priđu i na tri poena zaostatka, ali je tada na scenu stupio sjajni Džimi Batler koji je odbio napade "Jastrebova" i doveo svoju ekipu do prednosti od 2:0 u seriji i početku razmišljanja o narednom protivniku u plej-ofu.

Batler je na kraju ostvario fantastičan učinak od 45 postignutih poena, a na to je nadovezao i po pet skokova i asistencija, pa je samim tim sasvim zasluženo proglašen i za najboljeg igrača ovog susreta.

 

 

Treba napomenuti da je Džimi Batler ovim susretom ušao i u istoriju NBA lige pošto je postao tek drugi košarkaš koji je u jednom plej-of susretu zabeležio 45 ili više poena, a da pri tome nije načinio niti jedan prekršaj. Pre njega to je pošlo za rukom samo Dominiku Vilkinsu.

Serija se sada seli u Atlantu, a Bogdan Bogdanović i drugovi će pokušati da se ponovo vrate na Floridu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading