VRELINA OPHRVALA BOSTON: Batler ispostavio skup račun, naplata sledi na Floridi!

Autor:

Sport

28.05.2022

06:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majstorica će odlučiti ko će na megdan Golden Stejtu u velikom finalu.

VRELINA OPHRVALA BOSTON: Batler ispostavio skup račun, naplata sledi na Floridi!

Foto: Tanjug/AP

Sjajna košarkaška predstava viđena je u bostonskom „TD Gardenu“, a junak trijumfa Majamija bio je i večeras neverovatni Džimi Batler za kojeg domaća ekipa nije imala rešenje.

Boston – Majami 103:111 (22:29, 24:19, 29:34, 28:29)

Imali su košarkaši Bostona sve u svojim rukama. Nakon četiri odigrana meča u seriji vodili su rezultatom 3:1 i činilo se da je pitanje pobednika rešeno.

Međutim, ekipa sa Floride je prvo na svom parketu smanjila prednost u seriji, a zatim i na gostujućem terenu ostvarila trijumf kojim je izborila majstoricu i trenutno pored evidentne psihološke prednosti, na svojoj strani imaju i privilegiju odigravanja odlučujućeg susreta na domaćem parketu i nakon devet godina mogu se nadati reprizi finalne serije NBA lige kada su ukupnim rezultatom 4:2 srušili San Antonio.

 

 

U domaćoj ekipi Tatum. Vajt i Braun su ubacili ukupno 72 poena, ali je sve to bilo nedovoljno pošto se Džimi Batler zaustavio na koti 47 poena, a tome je pridodao u devet skokova i osam asistencija, a kada se na sve navedeno pridoda i podatak da je u šutu za tri poena imao 50% uspešnosti, jasno je zašto će se na Floridi igrati majstorica.

Prilično neizvesna borba vođena je u uvodnih 24 minuta igre. Majami je nakon prvog poluvremena imao minimalnu prednost koju je sačuvao i trokom treće deonice. Ipak. U samom finišu susreta domaćin je mogao da stigne i do potpunog preokreta. Imao je Boston dva penala za potpuni preokret, ali je zadrhtala ruka Džejlenu Braunu.

Junak pobede Majamija je nakon poklona domaćina pogodio uz prekršaj, domaćin nije realizovao još jedan napad, što je kaznio ko drugi do Džimi Batler i sve je bilo rešeno.

Majami je zakazao odlučujuću „žurku“ na Floridi, a sa druge strane srpski reprezentativac Nemanja Bjelica i ekipa Golden Stejta i dalje čeka rivala u velikom finalu NBA lige.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading