KAFA IZVAN GRADA SKUPLJA: Da bi dostigli zarade žitelja Vračara, meštani prigradskih naselja moraju da rade dva meseca

Autor:

Vesti

01.06.2022

06:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički zavod za statistiku objavio je podatak da je stopa zaposlenosti starijih od 15 godina, u prva tri meseca ove godine, iznosila 49,3 odsto. U beogradskom regionu zaposlenost je najveća – 52,6 odsto.

KAFA IZVAN GRADA SKUPLJA: Da bi dostigli zarade žitelja Vračara, meštani prigradskih naselja moraju da rade dva meseca

Foto: ST/N. MANDIĆ

Sportskim žargonom rečeno, Vračar je već godinama prvi na tabeli po zaradama u Beogradu.

Anketirani građani smatraju da najviše zarađuju advokati, privatnici, građevinari, zubari, privatne škole, sportisti i zaposleni u IT industriji.

Žitelji Beograda ocenjuju da u današnje vreme nedostaje dobrih radnika i da i oni mogu dobro da zarade, bilo da su parketari, vodoinstalateri.

Republika

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Kafić

Vračar u stopu prate Stari grad, Novi Beograd i Savski venac. Više od 100.000 dinara zarađuju i zaposleni sa prebivalištem na Voždovcu, ali tu su i cene visoke.

Da bi dostigli vračarske zarade, žitelji Sopota, Mladenovca Barajeva i Grocke treba da rade dva meseca.

Republika

Foto: pixabay.com

Bankomat

- Mislim da su cene znatno niže nego po Beogradu. Kafa espreso, na primer, je 110 dinara, to je nešto što se najčešće poručuje - kaže Dragana Perić za RTS.

- U Grockoj su računi do 400-500 dinara, gazirani sokovi 165, 170 dinara, kafe su 140, 120, domaća je 110 dinara - navodi Veljko Božić.

Prema podacima Zavoda za statistiku, prosečna neto zarada u Beogradu u martu iznosila je 94.571 dinar. U odnosu na isti mesec prethodne godine veća je za osam odsto realno.

Prosečna zarada u javnom sektoru je 88.491 dinar, najviša u državnim preduzećima 108.750 dinara. U obrazovanju, kulturi i zdravstvu zarađuje se prosečno 80.000 dinara. Polovina zaposlenih u martu je zaradila do 65.000 dinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading