PRED VELIKO FINALE: Uoči početka borbe za prsten, usledio je povratak na mesto uspeha - Lebron Džejms će imati šta da kaže!

Autor:

Sport

01.06.2022

06:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovosezonska NBA liga ušala je u samu završnicu.

PRED VELIKO FINALE: Uoči početka borbe za prsten, usledio je povratak na mesto uspeha - Lebron Džejms će imati šta da kaže!

Foto: Tanjug/AP

Lebron Džejms, Radžon Rondo i Nikola Jokić

Za „prsten“ će se boriti ekipe Bostona i Golden Stejta, ali istovremeno mnoge ekipe već su ušle u proces formiranja ekipa za narednu sezonu.

Prema informacijama koje stižu sa američkog tla, doskorašnji prvi trener Los Anđeles Lejkersa i Sakramento Kingsa, Luk Volton seli se u ekipu Klivlenda gde će u narednom periodu biti deo stručnog štaba ove ekipe, a obavljaće funkciju pomoćnog trenera Džej-Bija Bikerstafa.

Četrdesetdvogodišnji nekadašnji prvi trener zvezde NBA parketa, Lebrona Džejmsa tokom svoje igračke karijere nastupao je u periodu od 2003. do 2012. godine u dresu „Jezerdžija“, a zatim je svoje dve poslednje igračke sezone (2012. – 2013.) proveo upravo u ekipi Klivlenda.

Tokom dosadašnje trenerske karijere samostalno je vodio LA Lejkerse i Klivlend, dok je kao prvi asistent bio na klupi Memfisa i Golden Stejta.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Luk Volton u periodu dok je predvodio "Jezerdžije"

 

U svojim vitrinama Luk Volton već ima tri osvojena prstena NBA lige. Kao igrač je sa ekipom iz Los Anđelesa osvajao NBA ligu 2009. i 2010. godine, dok je isti uspeh ponovio sedeći na klupi Golden Stejta 2015. godine, ali te godine nije samostalno vodio ekipu, već je bio u ulozi pomoćnog trenera.

Ekipa Klivlenda koja je 2016. godine stigla do vrha najjače košarkaške lige na svetu ima ambiciju da se naredne sezone ponovo vrati u plej-of.

Inače treba napomenuti da je Luk Volton prethodne sezone smenjen sa pozicije trenera u Sakramentu. Do prekida saradnje došlo je već u novembru 2021. godine pošto su Kingsi ostvarili prilično loš start sezone ostvarivši svega šest pobeda u 17 odigranih mečeva.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading