MUFTIJI SU MNOGI RADILI O GLAVI: Zukorlićev sin o smrti oca Muamera, osnivača SPP

Autor:

Vesti

13.04.2022

19:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko god da je umešan u uzrok smrti rahmetli Muftije kad-tad će biti priveden pravdi, poručuje Usame Zukorlić.

MUFTIJI SU MNOGI RADILI O GLAVI: Zukorlićev sin o smrti oca Muamera, osnivača SPP

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ, Z. Žestić

U ponedeljak sam u ime porodice podneo krivičnu prijavu protiv N. N. lica Republičkom javnom tužilaštvu i priložio laboratorijske izveštaje na osnovu kojih imamo osnovanu sumnju da rahmetli akademik muftija Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću.

Dobili smo obećanje od vrhovne tužiteljke Zagorke Dolovac da će se proces tretirati s najvišim prioritetom jer je u pitanju potpredsednik Skupštine Republike Srbije, da će ekshumacija biti obavezna i da je to jedini put da se dođe do konačne istine.

Republika

Foto: Sandžak TV/Facebook/screenshot

Sahrana Muamera Zukorlića

Porodici je to teško i emotivno, ali obaveza prema istini o uzroku smrti rahmetli Muftije nam je jača od emocija, poručuje u intervjuu za Srpski telegraf Usame Zukorlić, muftijin sin i naslednik na čelu Stranke pravde i pomirenja.

* Ko je osoba koja je uzela uzorak s tela vašeg oca i šta je uzeto kao uzorak? Da li je ta osoba i ranije sumnjala da neko muftiji radi o glavi?

Zatekla nas je vest o Ljajićevom udesu

* Kako odgovarate na spekulacije da je ciljano izabrana nedelja da se saopšte informacije o trovanju muftije. Istog dana Rasim Ljajić je doživeo tešku saobraćajnu nesreću.

- Za nedelju smo se odlučili dan ranije. Ujutru nas je zatekla vest o saobraćajnoj nesreći koju je doživeo politički kolega Rasim Ljajić. Osećao sam se jako neugodno što su se ta dva događaja poklopila u istom danu. Da li ima neke veze između ta dva događaja, ne bih želeo da poverujem u tako nešto.

- Malo je nas koji smo ostali prisebni u tom danu kada je nastao haos. Okolnosti su se tako odigrale da je rahmetli muftija ukopan, a da nije rađen policijski uviđaj niti su uzimane izjave niti je vođen u bolnicu radi ustanovljavanja uzroka smrti. Nije rađena obdukcija, koja je u tom trenutku mogla mnogo lakše da se izvede. Ja sam lično stigao pred samu dženazu (ukop) s puta i nisam imao do tog trenutka značajnijeg uticaja na dešavanja. Došao sam pred svršen čin, ali se nismo pomirili s tim da ostane na tome. Druge detalje ne bih iznosio da ne bismo ugrozili istražni postupak.

* Naveli ste da su dve laboratorije saopštile da se radi o trovanju - jedna teškim metalima, druga hranom. U kojim zemljama se nalaze te laboratorije?

- Detalje iz laboratorijskog izveštaja ne bih iznosio da ne bismo ugrozili istražni postupak.

Republika

Foto: Tanjug/A. Niciforović

Sahrana Muamera Zukorlića

* Zašto bi neko želeo da naudi vašem ocu, šta bi mogao da bude razlog trovanja?

- Muftija je bio uticajan čovek. Remetio je interese brojnih faktora na lokalu, državi i regionu. Ko bi se od svih tih faktora smeo drznuti da učini takav zločin, ne znam. Ko god da je umešan u uzrok smrti rahmetli Muftije kad-tad će biti priveden pravdi.

* Da li je i ranije, dok vam je otac bio živ, bilo pokušaja da ga otruju ili da mu na bilo koji drugi način ugroze život?

- Rahmetli muftija je u prošlosti mnogo puta dobijao pretnje smrću od raznih faktora iz ekstremističkog, mafijaškog, kriminalnog, političkog i udbaškog miljea. Bilo je i priprema za atentat. U jednom slučaju je pronađen snajper na krovu zgrade preko puta mesta gde je trebalo da drži govor. Život mu je bio konstantno ugrožen, zbog čega je imao stalnu policijsku zaštitu.

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading