"Živim ZAROBLJENA U tom danu, moja PLAVOOKA devojčice"! Poruka majke male Nađe koja je preminula od morbila PARA I NAJTVRĐA SRCA!

Autor:

Vesti

04.04.2022

18:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mala Nađa preminula je od morbila, jer nije smela da primi MMR vakcinu zbog autoimune bolesti.

"Živim ZAROBLJENA U tom danu, moja PLAVOOKA devojčice"! Poruka majke male Nađe koja je preminula od morbila PARA I NAJTVRĐA SRCA!

Foto: prva.rs

Predivna devojčica Nađa Petrović iz Kragujevca sada bi imala 6 godina, odrastala bi uz jednu stariju, i jednu mlađu sestru, igrala bi se s njima i radovala. Radovali bi se i njeni roditelji, a umesto toga, danas sa beskonačnom tugom u srcima obeležavaju godišnjicu njene smrti - 4. april.

Mala Nađa preminula je usled posledica morbila koje je dobila, na današnji dan 2018. godine. Tugu za gubitkom deteta gotovo je nemoguće iskazati rečenicama, a njena majka Dragana ipak je smogla hrabrosti i reči koje slamaju srca posvetila svojoj voljenoj devojčici.

Draganin status koji je objavila na društvenoj mreži Fejsbuk prenosimo u celosti.

- A šta više da kažem? Šta više da napišem? Nemam šta...Sve što bih napisala ponavljala bih ono isto... Kao juče da je bilo, živim zarobljena u tom danu, budim se s tim, ustajem s tim... Zaboravim dva sata, smejem se, raspoložena sam, pa se setim... Ubije me u sekundi, i ubija me svaki dan ispočetka.

- Izvlačim iz sebe nenormalnu snagu da budem normalna, da ne poludim, ni sama ne znam kako, ni sama ne znam odakle... Koliko mi nedostaje, samo ja znam i niko više... Sanjam je, svaki put isto, svaki put isti san, kradem je iz bolnice i bežim sa njom, bežim da nas nikad ne nađu...

- Sam Bog zna kakav mi je život, kakva vatra gori u meni, i nikad se neće ugasiti... Sve što imam dala bih da je vratim, kao što sam i tada htela, da se ubijem pored nje u bolnici, da bi moja pluća izvadili odmah i stigli da daju njoj, ali to je bilo nemoguće, neizvodljivo, čak sam sve do detalja isplanirala uzalud...

- I sad bih srce iz grudi iščupala, samo da je ona živa... Živiš i živećeš, plavooka moja devojčice, na današnji dan pre 4 godine, bolje da se nisam probudila... Umrla sam i ja sa tobom tog dana... 04.04.2018-04.04.2022.

Podsetimo, mala Nađa preminula je od morbila, jer nije smela da primi MMR vakcinu zbog autoimune bolesti.

Devojčica je, kada je imala godinu dana, ispoljila simptome autoimunog poliglandularnog sindroma tipa 1. Izgubila je svu kosu, imala je sistemsku kandidijazu, autoimuni hepatitis i dr. Kasnije je utvrđeno da ima i hipoparatireodizam zbog čestih hipoglikemija i hipokalcemije. Zbog hipokalcemija je često boravila u bolnici i nije mogla da bude vakcinisana.

Dok je ležala na Odeljenju intenzivne nege i izolacije u Kragujevcu, u njenu sobu došao je dečak (9) koji je imao morbile od kojih se kasnije i Nađa zarazila. Ubrzo je dobila temperaturu, nije jela, pila, nije se budila niti reagovala. Nakon toga je počela da modri, otiče, krvari iz nosa...

Borba za njen život trajala je tri meseca, ali je devojčica, nažalost, preminula.

(Republika/Kurir)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ceca

12.08.2022 13:58

Ovo je više nego prestrašno. Neka vas Bog dragi čuva i vas ovde i lopticu Nađu među anđelima. 💞 😇 💫