HAOS U KRALJEVU! Đački spot za promociju GIMNAZIJE izazvao RUSVAJ! Direktorka preti otkazima i izbacivanjem iz škole! (FOTO)

Autor:

Vesti

31.03.2022

15:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kratak promotivni film izazvao haos u kraljevačkoj gimnaziji.

HAOS U KRALJEVU! Đački spot za promociju GIMNAZIJE izazvao RUSVAJ! Direktorka preti otkazima i izbacivanjem iz škole! (FOTO)

Foto: printskrin/TikTok

Kratak promotivni film koji je snimio jedan učenik Gimnazije u Kraljevu za svrhe projekta iz predmeta Primena računara izazvao je haos u toj školskoj ustanovi.

Kuriru su se javili zabrinuti čitaoci koji tvrde da tom đaku, ali i njegovim drugovima koji su učestvovali u stvaranju video-zapisa, kao i profesorki pomenutog predmeta, sada navodno prete sankcije jer je direktorka veoma ljuta što je škola izvrgnuta ruglu.

Prema rečima sagovornika, taj, nazovimo, promo-spot samo je jedna dobro smišljena parodija puna sarkazma i ironije, koju, navodno, nadležni ne razumeju i zbog toga se čak pominju i suspenzije i izbacivanje iz gimnazije. U tom filmiću se, između ostalog, vidi grupa od petnaestak učenika koji puše u toaletu, a poruka koja se šalje je da kad završe gimnaziju, ne mogu da budu ništa drugo osim cvećara ili smećara, i da je to "škola košmara".

Rukovodstvo gimnazije bez komentara dok se "sve ne okonča"

Povodom snimka i navoda sagovornika o trenutnoj situaciji u kraljevačkoj gimnaziji pokušan je kontakt i s direktorkom ili nekim iz rukovodstva škole.

Na broj kabineta direktora javila se žena koja nije želela da se predstavi. Kada je saslušala pitanje, samo je veoma ljutito rekla:

- Apsolutno ništa nećemo reći dok se sve ovo ne okonča!

Konstataciju da kraljevačka gimnazija nudi vrhunsko obrazovanje prate kadrovi đaka koji divljaju na času.

- Ne dao bog nikome, ja sam se za*ebao, ne upisujte nikako - kaže jedan momak, dok devojka govori da je škola "baš divno okruženje, lep način da se upozna društvo i da se nauči nešto novo", a onda prislanja plastični pištolj na vodu sebi na glavu.

Republika

Foto: printskrin/TikTok

Promocija Gimazazije u Kraljevu

 

Njihov drug kaže da ga steže oko guše i povraća mu se kad treba da dođe na nastavu, a jedan zaključuje porukom da "ko ne zna šta će sa životom, treba da upiše tu gimnaziju".

Sagovornik kaže da profesorka matematike, primene računara i računarskih sistema, za čiji predmet je taj projekat pravljen, shvatila da je realnost predstavljena na komičan način i da joj se film navodno svideo, ali da nije direktorki, koja je sadržaj, navodno, izvlačila iz konteksta i konstatovala da se u njemu naglašavaju suicidne misli i promovisanje narkotika.

Navodno je direktorka optužila profesorku da propagira blaćenje škole. Učeniku koji je napravio film i učesnicima u njemu, tvrdi sagovornik, preti se izbacivanjem iz škole, a profesorki ozbiljnim sankcijama.

Ministarstvu prosvete postavljeno je pitanje da li su upoznati sa ovim slučajem i, ukoliko jesu, šta su preduzeli, kao i da li ima u ovom slučaju elemenata za kažnjavanje učenika i nastavnice i koji je njihov stav povodom slobode izražavanja učenika. Do objavljivanja ovog teksta odgovor nije stigao. I profesorku je Kurir pozvao, ali je odbila poziv, a na poruku nije odgovorila.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Kastrakt

31.03.2022 15:45

Gde ima video da se vidi?

Odgovori 13 0