OGLASILE SE STELA I POVERENICA! Devojku iz Afrike rasisti napali zbog SRPSKOG KOLA i pesmama o KOSOVU, ona poručuje: Ostajem ovde, volim Srbiju! (VIDEO)

Autor:

Vesti

25.01.2022

11:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stela se oglasila na svom Instagram profilu gde je poručila da voli našu zemlju!

OGLASILE SE STELA I POVERENICA! Devojku iz Afrike rasisti napali zbog SRPSKOG KOLA i pesmama o KOSOVU, ona poručuje: Ostajem ovde, volim Srbiju! (VIDEO)

Foto: youtube.com/printscreen/DEJAN PETROVIĆ BIG BAND

Prelepa Stella Muleka iz Konga našla se na udaru rasista, jer je sa proslavljenim trubačem Dejanom Petrovićem otpevala pesmu "Ej, dragi, dragi" (Kosovski božuri).

U srpskoj nošnji Stela je htela da promoviše našu kulturu, ali su je rasisti napali poručivši joj da skrnavi našu tradiciju.

Povodom ove situacije, oglasila se i Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković koja osuđuje rasističke i ksenofobne komentare koji su na društvenim mrežama upućeni studentkinji iz Konga, za koju je šira javnost saznala nakon što je otpevala pesmu „Kosovski božuri“.

 

Podsetimo, Stela se oglasila na svom Instagram profilu gde je poručila da voli našu zemlju!

- Provela sam mesec dana učeći da igram kolo sa svojim sjajnim kumom i šest meseci sam učila srpski jezik, kako bih mogla da upišem fakultet ovde na masteru, gde sam plakala svaki dan jer nisam dovoljno znala srpski, ali sam uz pomoć prodice položila sve ispite na srpskom sa ocenama 9/10, osim ekonometrike iz koje sam imala nižu ocenu - napisala je Stela, a onda dodala da je pesmu o Kosovu i Metohiji otpevala samo zbog ogromne ljubavi prema Srbiji i objasnila svoje poreklo.

- Razumem da je Kosovo osetljiva tema za veliki broj Srba, a oni koji misle da sam ovo otpevala zbog popularnosti i slave imaju pravo na svoje mišljenje i to me ne pogađa. Kao prvo, ja nisam iz Amerike, već iz Afrike. Kao drugo, to nije džungla, nemam divlje životinje u dvorištu, niti sam dosla u Srbiju jer sam migrant. Žao mi je svih vas koji pričate o kulturnom odobravanju, ili da je mešanje rasa genocid, jer vidim da imate toliko mržnje u sebi da morate da je usmerite na nekoga. Ali ta osoba neću biti ja - razočarana je bila ona, prenosi Informer.

- Izvinjavam se ako želite da vaša snajka ima plave oči i zlatu kosu. Ja imam tamne oči i tamnu kosu i OSTAJEM OVAKO I OVDE. Jedini način da napustim Srbiju jeste da budem deportovana, što se neće dogoditi, jer se svaki dan trudim da ne prekršim nijedan zakon, kao i da živim u skladu sa srpskim zakonom i poštujem ga - poentirala je Stela!

Nažalost, njenoj porodici stižu preteće poruke i uvrede i to samo zato što je druge boje kože, ali voli Srbiju kao da je ovde rođena. Stela, za nas si Srpkinja, veća od mnogih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading