VRHUNSKO LICEMERJE NADALA? Pitali su Rafu o Đokoviću i Federeru, njegove reči TRESU Australiju!

Autor:

Sport

25.01.2022

12:20

Španski teniser Rafael Nadal istakao je da se previše ne uzbuđuje da li će karijeru okončati ispred Novaka Đokovića i Rodžera Federera po broju osvojenih Grend slem titula.

VRHUNSKO LICEMERJE NADALA? Pitali su Rafu o Đokoviću i Federeru, njegove reči TRESU Australiju!

Tanjug/AP

Nadal, Federer i Đoković

Reči Španca su mnogi protumačili kao njegovu neiskrenost, jer je on poznat po "ubilačkom" instiktu na terenu i velikoj motivaciji koja ga gura napred.

Činjenica da smo nas trojica izjednačeni sa 20 pehara govori samo da nas trojica delimo jedan sjajan deo istorije našeg sporta, za mene je čast što sam deo toga, bez sumnje. Ne nadam se ničem. Samo nastavljam da igram. Uživam u tenisu, kao što sam rekao već stotinu puta. Iskreno, iz dubine srca, ne nadam se ničemu. Naravno da želim da pobeđujem, ali više od svega zato što uživam u ovom što radim. Želim to da radim što je duže moguće - počeo je Nadal, koji je potom dodao:

U poslednjih šest meseci ili više, bilo je sumnje da li ću moći da nastavim. Ipak, sada se osećam dobro. Osvojio sam jedan turnir, ovde sam u polufinalu Australijan opena, to su sjajne stvari za mene. 

Tanjug/AP

Nadal otvorio karte

Svoje viđenje "GOAT trke" Nadaj je potkrepio stavom da jedna titula više ili manje suštinski ništa ne menja.

U smislu toga šta se može desiti u budućnosti, zaista nisam zabrinut. Ne verujem da će moja sreća i budućnost zavisiti pd toga da li ću osvojiti grend slem više od ostalih ili ako oni budu imali više od mene. Ja sam jako zadovoljan i generalno sam srećan čovek zbog svega što mi se dešava u životu. Imam takav životni pristup. Ne mođete uvek da budete frustrirani, ako neko drugi bude bolji, ako komšija ima veću kuću od vas, ili bolji telefon. Neću biti frustriran ako Novak i Rodžer završe karijere sa više slemova od mene. Hajde da uživamo u tome što smo nas trojica, svaki od nas, uradili posebnu stvar u ovom sportu. Uživajmo u tome. Druge stvari nisu važne - zaključio je Španac.

Podsećamo da su tri teniska velikana trenutno izjednačena na vrhu večne liste sa po 20 Grend slem titula, a Nadal se nalazi na dva stepenika od tpodizanja novog pehara u Melburnu, nakon 2009. godine.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
milos

25.01.2022 17:26

Nadam se da ces da ispadnes.....ajde izvlaci gace i manje pricaj.