NE VADI GA IZ USTA: Nadalove reči o Novaku ŠOKIRALE su Australiju!

Autor:

Sport

22.01.2022

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser Rafael Nadal istakao je da je zadovoljan svojim nastupima na Australijan Openu, nakon oporavka od povrede stopala, a tom prilikom još jednom se dotakao srpskog šampiona Novaka Đokovića.

NE VADI GA IZ USTA: Nadalove reči o Novaku ŠOKIRALE su Australiju!

Foto: Tanjug/AP

Španac je priznao da su Nole, ali i Rodžer Federer uvek bili bolji od njega na betonu, dok se on trudio da im parira koliko može na toj podlozi.

Ne znam. Tokom cele karijere napredovao sam na svim podlogama. To mi je uvek bio cilj, da budem generalno bolji igrač - počeo je Nadal, a zatim je poentirao:

Na betonu? Ne znam. Tokom godina sam morao da prilagodim svoju igru jer sam imao mnogo problema, fizičkih, tako da sam morao da nađem načine da budem konkurentan, da ponekad budem više agresivan. Mislim da sam poboljšao svoj ritern, servis, stav, razumevanje igre. Na početku karijere pobedio sam na tri turnira na betonu: Montreal, Madrid i Peking. Naravno, nisam bio najbolji igrač na betonu. Rodžer i Novak su bili bolji od mene na toj površini, nema sumnje. Ali, uspeo sam da se takmičim tokom svih ovih godina, uspeo sam da osvojim neke važne turnire.

 

 

Španac veruje da će biti sve bolji iz meča u meč.

Imali smo mnoge nedoumice, ne samo za Australijan open, već za moj povratak. Moramo da pronađemo način da kontrolišemo bol u stopalu, da nastavim da igram. To je cilj. Iskreno, nisam mnogo često trenirao. Dosta meseci se nisam takmičio, a igranje je nešto što mi treba. Svakim danom sam sve bolji i srećan sam zbog toga - zaključio je Rafael Nadal.

Španski teniser, osvajač 20 Grend slem titula, boriće se za četvrtfinale AO sa Francuzom Adrijanom Manjarinom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Jovan

22.01.2022 07:54

Francuz ga pobjedjuje to je Moja prognoza

Odgovori 15 0
Dragan Miljkovic

23.01.2022 23:10

@Jovan - Naravno da hoce....francuz gotivi Noleta