IVANOVIĆ I BJELOGRLIĆ PROMOTERI NASILJA NA TV NOVA S: Ismevali prebijanje Antonijevića

Autor:

Vesti

26.12.2021

20:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Voditelj Ivan Ivanović ugostio je u emisiji glumca Dragana Bjelogrlića, koji je pre nekoliko meseci u Nišu brutalno pretukao reditelja Gagu Antonijevića.

IVANOVIĆ I BJELOGRLIĆ PROMOTERI NASILJA NA TV NOVA S: Ismevali prebijanje Antonijevića

Foto: ST/N. PANČIĆ/E Stock/Privatna arhiva

Nakon što je u emisiji, koja se inače emituje na tajkunskoj televiziji Nova S, javno pružio podršku nasilniku Ivanović je, uz to, zajedno sa Bjelogrlićem ismevao prebijanje reditelja i ciničnim komentarima pokušavao da unizi stravično prebijanje Antonijevića, šaljući javnosti jasnu poruku da se "zvezda" u njegovoj emisiji postaje tako što prethodno prebijaš ljude.

Reagujući na ovaj sraman postupak voditelja i glumca-nasilnika, oglasio se Gaga Antonijević, koji je u otvorenom pismu, koje je uputio javnosti, izrazio žaljenje jer pojedine televizije javno podržavaju i promovišu nasilje.

Šta su pričali glumac i voditelj?

Komentarišući sukob s rediteljem Gagom Antonijevićem, Dragan Bjelogrlić je sve vreme pokušavao da pronađe opravdanje za svoj postupak, pa se uhvatio za to da ga je reditelj celu noć prozivao, zbog čega je njemu, kako kaže, pala klapna.

- Kad te neko celu noć provocira, onda ti uveče u tri padne i klapna i desilo se šta se desilo. Svakako su me prijatelji pitali nakon toga: "Pa gde baš pred kamerama", a ja sam im rekao da ja sve što radim gleda cela Srbija - rekao je Bjelogrlić, nakon čega je usledio zajednički, ciničan osmeh njega i Ivana Ivanovića zajedno.

Republika

Foto: printscreen

Bjelogrlić kod Ivanovića u emisiji

Naginjući ka tome da je Gaga Antonijević slagao u izjavi, Ivanović je konstatovao da su kamere koje su snimile ceo događaj pokazale da nije bilo kako je Antonijević prvobitno predstavio.

- Prva izjava koju je dao gospodin Antonijević, koji tada verovatno nije znao da su kamere sve zabeležile, bila je drugačija, kasnije se ispostavilo da nije bilo tako kako je on rekao. Svakako, ako se zbog kafanske tuče ide u zatvor, možeš da znaš da nisi sam - poručio je Ivanović Bjeli kroz ciničan smeh i dodao da, ako budu bile potrebne, kako je rekao, pljuge, hrana i slično da će on biti tu.

Bjelogrlić (kroz smeh): Rekli su mi: "Gde si našao da ga biješ pred kamerama, gledala te cela Srbija?" A ja im kažem: "Šta god da radim mene gleda cela Srbija!"

- Otužno je bilo gledati Ivana Ivanovića i Dragana Bjelogrlića kako lažima i klovnovskim šalama pokušavaju da relativizuju i opravdaju Bjelogrlićev podli i brutalni fizički napad na mene u Nišu. Šta reći, osim da je na svakoj civilizovanoj svetskoj televiziji nenormalno da se tokom sudskog postupka omogući optuženom i voditelju da direktno utiču na sud, kao što je pomenuti dvojac učinio karakterišući Bjelogrlićev zverski nasrtaj na mene kao običnu kafansku anegdotu - ističe Antonijević.

Reditelj podseća da je u pitanju krivično delo i da voditelj zajedno s optuženim nasilnikom želi da javnost zaboravi šta se desilo.

- Time optuženi i voditelj žele da javnost zaboravi da je Bjelogrlić počinio i priznao ozbiljno krivično delo za koje je zaprećena kazna zatvora do pet godina. Ivanović i Bjelogrlić takođe žele da poruče deci u Srbiji da se kriminal isplati i da će nagrada u vidu promocije i aplauza na dotičnoj televiziji sigurno uslediti - poručio je Gaga.

Republika

Foto: pink.tv

Gaga Antonijević

Direktorka i glavna i odgovorna urednica Studija B Ivana Vučićević kaže da je promocija nasilja u medijima naklonjenim Draganu Đilasu ne iznenađuje jer, kako kaže, to nije ništa novo.

- Promocija nasilja u medijima koji su naklonjeni Draganu Đilasu nije nikakva novost, a nije ni za čuđenje. Zašto vas čudi promocija nasilja u medijima koji su naklonjeni čoveku koji je pretukao tasta, nasrtao na građane, pretio policajcima? Zašto vas čudi promocija nasilja u emisiji čiji voditelj sramno, svake nedelje, vređa sve one koji imaju bilo kakve veze s vlašću u Srbiji? Setite se, Ivan Ivanović je ridao i tražio reakciju policije posle navodnih pretnji Predraga Sarape. To je za njega tada bila ozbiljna stvar iako nikada nije dokazana. A kada imate dokaze, snimak brutalnog nasrtaja Dragana Bjelogrlića na Gagu Antonijevića, i to Ivanoviću dođe kao povod za šalu, da zabavimo narod. Pa čak u emisiju pozove i nasilnika da se zajedno zabavljaju - rekla je Vučićevićeva.

Ona se zapitala kako bi se Ivanović osećao da je, umesto Gage, bio neko njemu blizak ili pak on sam.

- Da li bi mu i tada bilo smešno i da li bi i tada s Bjelogrlićem uživao u emisiji? Matrica je jasna: nasilnici se pretvaraju u žrtve, a žrtve u nasilnike - ističe Vučićevićeva.

S druge strane, voditelj i novinar Milomir Marić, odgovarajući u svom stilu, kaže da bi on u svoju emisiju pozvao nasilnika.

ČINJENICE

* Dragan Bjelogrlić je 23. avgusta pretukao reditelja Gagu Antonijevića u Nišu u hotelu "Ambasador"

* tereti se da je počinio krivično delo nasilničko ponašanje

* zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora

* Bjelogrlić je priznao delo

* Osnovni sud u Nišu zatražio da se Bjelogrliću sudi u Beogradu

* Vrhovni kasacioni sud u Beogradu prihvatio predlog

- Ja bih, kao voditelj, u svoju emisiju pozvao nasilnika, ali bi uslov bio da tu budu telohranitelji. Evo, ja bih pristao da ugostim i Ivana Ivanovića i Zorana Kesića, kao i sve njihove gledaoce, ali da mi telohranitelj bude Kristijan Golubović - poručio je Marić i dodao da je cilj emisije bio da se taj slučaj predstavi kao da se sve što Bjelogrlić uradi prenosi i da o tome svi bruje.

Podsetimo, protiv glumca Dragana Bjelogrlića Osnovno javno tužilaštvo u Nišu je podiglo optužni predlog zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje, a Vrhovni kasacioni sud je pre nekoliko dana doneo odluku da mu se sudi u Beogradu.

Bonus video:

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
On

26.12.2021 21:52

Malo ga je tukao.

Odgovori 11 51
Željko

27.12.2021 08:25

@On - Ko se batine laća od batine i strada.

Odgovori 17 2
Istins

26.12.2021 21:54

Dva bolesnika,pod hitno ih smestiti u Lidaru u Kovin

Odgovori 54 14
Ma

26.12.2021 22:07

fuj za nasilnika i voditelja.

Odgovori 56 14