JOVANA ODUŠEVILA SRBIJU: Velike REČI naše šampionke!

Autor:

Sport

26.12.2021

21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Jovana Preković, zlatna srpska karatistkinja sa OI u Tokiju, ponela je priznanje najbolje domaće sportistkinje za 2021. godinu.

JOVANA ODUŠEVILA SRBIJU: Velike REČI naše šampionke!

Foto: Starsport

Svoje impresije nakon dodele nagrade iznela je i zlatna srpska karatistkinja:

- Jedna lepa potvrda za rad koji traje 20 godina. Presrećna sam, prezadvoljna, ispunjena, i na jedan lep način ulazim u novu godinu. Sad želim da uzmem jedan duži odmor, "poređam" stvari u glavi i vidim šta se dešava. Veliki žal, pogotovo jer sam bila na Olimpijskim igrama, osvojila zlato, videla da karate tamo pripada, veoma sam tužna. Ali, verujem da će naši ljudi obezbediti mesto na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 2028. godine. 

 

 

- Moj cilj je bio da godina bude bez poraza, "zlatna" godina. Imala sam sreću da je ove godine bilo i Svetsko prvenstvo, gde sam posle Olimpijskih igara odbranila titulu. Motiv za dalje je da se odmorim. Videću, potrebno je malo vremena da se slegne sve pa ću, nadam se, naći motiv da nastavim dalje podjednako dobro. Kad god sam se takmičila, uvek sam želela zdravlje. To me je uvek vuklo, davalo snagu, uvek sam to želela za sve svoje bližnje... Isplatilo se sve. Bilo je teško i lepo, s obzirom na to da je karate bio prvi put, da smo prvi put imali ovakav sistem kvalifikacija. Ceo moj tim je uspeo da se adaptira na sistem, da pobedimo sistem i uzmemo zlato.

- Pogledam povremeno i naježim se... Evo, sad sam gledala snimak i naježila sam se, još ne mogu da verujem šta sam uradila- istakla je Jovana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading