PREDSEDNIK OLIMPIJSKOG KOMITETA SRBIJE: Božidar Maljković na dodeli priznanja istakao zahvalnost našoj državi na pomoći (VIDEO)

Autor: M.S.

Sport

26.12.2021

17:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Laureatima 28. izbora najboljih Olimpijskog komiteta Srbije po tradiciji priznanja su po tradiciji uručena u Domu Narodne Skupštine Srbije.

PREDSEDNIK OLIMPIJSKOG KOMITETA SRBIJE: Božidar Maljković na dodeli priznanja istakao zahvalnost našoj državi na pomoći (VIDEO)

Foto: Starsport

Program je otvorio Božidar Maljković, predsednik OKS, naglasivši da je za nama ostala jedna od najuspešnijih godina u istoriji vrhunskog sporta Srbije.

- Biti na čelu Olimpijskog komiteta Srbije su čast, priznanje i zadovoljstvo u svim okolnostima, ali su uspesi kao oni koje su ostvarili naši sportisti razlog zbog kojeg se ova osećanja pretvaraju u večnost. Sada, na izmaku olimpijske godine, došlo je vreme da hladne glave i bez uzavrelih emocija, realno sagledamo rezultate. Ne zato što želimo da živimo u prošlosti, jer sport ne prepoznaje prošlost. Već zato što je red da se poklonimo onima koji su pre samo nekoliko meseci ispisali zlatnu istoriju sporta naše zemlje, ali je isto tako važno da izvučemo pouke i unapredimo sve što je moglo da bude bolje – istakao je prvi čovek OK Srbije.

Iza nas su Olimpijske igre kao ni jedne do sada. Održane su u uslovima nezapamćene globalne krize izazvane koronavirusom.

 

 

 

- U takvim uslovima neizvesnosti i nepoznanica, naši sportisti ostvarili su rezultate koji su opravdali imidž zemlje sporta koju Srbija nosi u svetu. Iz Tokija smo se vratili sa devet osvojenih medalja, od kojih su tri zlatne. Pored ostvarenih rezultata, želim da istaknem da smo imali jednu od rodno najizbalansiranijih delegacija u Japanu, sa 44 sportistkinja i 43 sportista, što je ideal kojem još uvek ne uspeva da se približi najveći broj zemalja učesnica najvažnije svetske sportske smotre.

Nagrađeni sportisti su izabrani na osnovu unapred postavljenih jasnih rezultatskih kriterijuma, određenih od strane Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta.

- Vi koji ćete poneti laskavo priznanje najuspešnijih u Srbiji, znajte da ste ovu nagradu dobili na osnovu kriterijumski najboljih rezultata koje ste ostvarili u prošlosti, ali ćete ih dobiti i kao zalog za buduće, još veće uspehe i dostignuća koji se od vas očekuju i za koje ste spremni – rekao je predsednik Maljković. - Bez obzira što smatram da je Olimpijski komitet Srbije motor koji godinama nosi ovakav koncept funkcionisanja vrhunskog sporta, činjenica je da to ne bismo mogli da uradimo da ne postoji prava podrška svih državnih institucija, od Predsednika Republike Srbije, preko Vlade, do Ministarstva omladine i sporta.

Olimpijski komitet je u ovoj godini sproveo mnogo aktivnosti kojima je promovisao olimpijske vrednosti.

- Svakako najveći i najvažniji među njima jeste Evropska nedelja sporta koju smo, i ove godine organizovali sa resornim ministarstvom, a uz podršku Evropske komisije. Kao i uvek, poslednje nedelje septembra organizovali smo veliki broj događaja u različitim gradovima Srbije stimulišući građane da se bave sportom i urade nešto korisno za svoje zdravlje. Promovisali smo aktivne, zdrave životne navike i fer plej sa željom da što više dece podstaknemo da postanu deo sportske porodice naše zemlje.

Olimpijski ciklus za Pariz 2024 je već počeo, a Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022. su pred vratima.

- U Pekingu će nas predstavljati, u ovom trenutku, najbolji sportisti Srbije iz grupacije zimskih sportova. Želimo im mnogo uspeha, a oni će, kao i do sada, imati našu maksimalnu podršku – zaključio je Maljković poželevši svima srećnu 2022. godinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading