KORONA PRESEK: Novozaraženo 1.098 , preminulo 24

Autor: Republika

Vesti

25.12.2021

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U poslednja 24 časa na koronavirus testirano je 12.869 osoba, a zaraženo je 1.098.

KORONA PRESEK: Novozaraženo 1.098 , preminulo 24

Foto: Tanjug/AP

Nažalost preminulo je  24 osoba.

Na respiratorima širom Srbije nalazi se 102  pacijenata.

Republika

Foto: ST/P. DIVAC

Dr Kon ističe da će cirkulacija virusa biti masovna

Dr Kon o mogućem zatvaranju

Epidemiolog dr Predrag Kon izjavio je danas da zbog pojave omikron soja korona virusa u Srbiji ponovo dolazi na dnevni red pitanje eventualnog zatvaranja.

Stao je pad broja novozaraženih a sad već beležimo vrlo blagi rast broja novozaraženih u Beogradu. Cirkulacija virusa će biti masovna i kod nas jer smo isti kao Amerikanci koji su za dve nedelje od 100 odsto prisustnosti delta soja došli do toga da je omikron soj sada prisutan u 73 odsto slučajeva - kazao je Kon.

Uoči sednice Kriznog štaba najavljene za utorak, Kon je kazao da nijedan epidemiolog ne može da preporuči održavanje masovnih skupova poput proslave Nove godine i ponovio da je važenje kovid propusnica 24 časa dnevno "apsolutni minimum" na kom medicinski deo štaba insistira već mesecima.

Podsetimo, u jučerašanjem danu na koronavirus testirano je  14.656  osoba, od kojih je 1.193 bilo pozitivno. Nažalost, 26 osoba je preminulo, a na respiratorima je bilo 100 pacijenta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading