KORONA PRESEK: Zaraženo 1.565 , preminulo 38

Autor: Republika

Vesti

06.12.2021

14:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U poslednja 24 časa na korona virus testirano je 13.837 osoba, a zaraženo je 1.565 .

KORONA PRESEK: Zaraženo 1.565 , preminulo 38

Foto: Tanjug/AP

Nažalost preminulo je 38 osoba.

Na respiratorima širom Srbije nalazi se 178 pacijenata.

Republika

Foto: printscreen/RTVPink

Mirsad Đerlek optimističan po pitanju korone u 2022. godini

Pada broj zaraženih

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Mirsad Đerlek veruje da će godina koja je pred nama biti znatno povoljnija kada je reč o koronavirusu, te da Srbija ima dovoljno vakcina i lekova.

- Trenutno imamo više od 1.000 obolelih od korone dnevno, i to je ozbiljna brojka koja ukazuje na to da nema mesta opuštanju - rekao je dr Đerlek u „Uranku“.

- I dalje je na delu ozbiljna borba i naš zdravstveni sistem spreman je da u toj borbi istraje. Kod mene provejava optimizam da će 2022. biti mnogo povoljnija godina, jer se nadam da će i ova kao i sve druge pandemije oslabiti nakon dve godine. I naučnici se trude da nam budu dostupne efikasne vakcine i inovativni lekovi - kaže Đerlek.

Podsetimo, u jučerašanjem danu na koronavirus testirano je  8.901  osoba, od kojih je  1.244  bilo pozitivno. Nažalost,  41 osobe je preminulo, a na respiratorima je bilo 165 pacijenata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading