SJAJNE VESTI! USPELA AKCIJA ZA SPAS DEVOJČICE: Mala Nina pobedila tumor!

Autor: M. P.

Vesti

17.11.2021

19:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Redakciji Srpskog telegrafa i portalu Republika.rs stigle su lepe vesti: Nina Blagojević (2) pobedila je tumor!

SJAJNE VESTI! USPELA AKCIJA ZA SPAS DEVOJČICE: Mala Nina pobedila tumor!

Foto: ST/Petar Divac

U akciju za spas male Nine se u junu ove godine uključila i naša redakcija, koja je organizovala humanitarnu akciju i na aukciju stavila dres sa potpisom 11 fudbalera Crvene zvezde koji su osvojili titulu evropskog prvaka 1991. u Bariju.

- Danas smo vodili Ninu na magnet i tumora nema više. Neizmerno vam hvala što ste nam pomogli da naša Nina ozdravi - napisala nam je Ninina majka Marija.

Podsećamo, devojčica je rođena 24. februara 2019. u Beogradu iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Odmah po rođenju je primećeno mnoštvo kožnih promena. Kada je Nina napunila šest meseci, majka je na čelu primetila fibrom (izraslina sastavljena od vlaknastog i vezivnog tkiva). Često je u tom periodu bila uznemirena, neraspoložena, lošijeg apetita.

U leto 2020. roditelji su primetili da joj desno oko šeta, nakon čega je urađen neurooftalmološki pregled, na kom je uočeno da Nina ima tumor na oku. Neurološkim pregledom joj je uspostavljena dijagnoza neurofibromatosis (genetski poremećaj koji prouzrokuje formiranje tumora na nervnim tkivima). U oktobru 2020. Nina je operisana u Kliničkom centru u Beogradu, na odeljenju neurohirurgije. Nažalost, vid na desnom oku je u potpunosti izgubila. U februaru ove godine na kontrolnom pregledu ustanovljeno je da tumor ima i na levom oku. Nina je dobilabitku i, zahvaljujući dobrim ljudima, uspela da pobedi zloćudni tumor!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading