PREDSEDNIK VUČIĆ U NOVOM SADU: Izvoz fabrike Continental Automotive biće najveći u poređenju sa svim fabrikama koje imamo u Srbiji! (VIDEO)

Autor:

Vesti

10.11.2021

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovuje danas svečanosti povodom završetka prve faze radova na izgradnji druge fabrike kompanije Continental Automotive Serbia u Novom Sadu.

Republika

Foto: Tanjug/Aleksandar Nićiforović

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije

- Ovo će da bude najveća i najznačajnija fabrika u Srbiji, svakako će biti i najveći izvoznik iz Srbije. Za manje od godinu dana biće konačno završena - rekao je predsednik.

Čestitam i ljudima u Novom Sadu, mnogo više novca u budžetu i time ako dođu od vrednosti od milijardu. Ovo je mesto budućnosti - rekao je u obraćanju medija predsednik Vučić.

Republika

Foto: Republika.rs

 

Kako je rekao u ovoj fabrici biće otvoreno više od 600 radnih mesta 

- Ja sam molio naše prijatelje iz Nemačke, da sledeću otvore u Nišu. Od ove fabrike imaće koristi i Novi Sad, kao i cela Vojvodina - rekao je predsednik.

Ova nova fabrika je druga faza realizacije Kontinentalove investicije u Novom Sadu, čija je ukupna vrednost 140 miliona evra.

Republika

Foto: Republika.rs

 

Nakon obilaska radova javnosti su se obratili Direktor fabrike "Kontinental Automotiv Srbija" Lučijan Marđineanu, generalni direktor fabrike Saša, Ćoringa, direktor "Kontinentalove poslovne jedinice" Frank Rabe, ambasador Nemačke u Srbiji, Tomas Šib.

- Kada smo pre samo nekoliko meseci otvarali prvi proizvodni pogon Kontinentala uvek smo govorili o nečemu što tek dolazi. Danas ste mogli da vidite završetak radova prve faze. Ovo će biti najznačajnija fabrika po vrednosti koju će jedna fabrika da stvori. Njen izvoz biće najveći u poređenju sa svim fabrikama koje imamo u Srbiji. Ovo je visokotehnološka mega fabrika, verujemo da ćemo ih imati još ovde u našoj zemlji - naveo je predsednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Vlada

10.11.2021 13:47

Bravo za što veći izvoz i nova radna mesta.

PRC

10.11.2021 18:05

Evo koliko koristi od tog razvoja su osetile osobe sa 100% invaliditetom, 2006. godine uvećani dodatak za pomoć i negu je iznosio 13.917 dinara a danas taj dodatak iznosi 10.599 dinara, posle otvaranja ove fabrike koliko li će iznositi? 😜

Nikolasss

10.11.2021 19:50

Kompanija "Kontinental" svojim poslovanjem daje veliki vetar u leđa razvoju privrede u Novom Sadu. Kompanija "Kontinental" svojim poslovanjem daje veliki vetar u leđa razvoju privrede u Novom Sadu.

cevap89

10.11.2021 22:19

Ova fabrika je bitna za celu Srbiju ne samo za Novi Sad.