OD VEČERAS NA SNAZI KOVID PROPUSNICE! Ko prekrši novu epedemiološku meru platiće kaznu i do 300.000 dinara!

Autor:

Vesti

23.10.2021

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za boravak u restoranu, kafiću, klubu, ili bilo kom drugom ugostiteljskom objektu, od večeras od 22 časa biće vam neophodna kovid propusnica.

Republika

Foto: republika.rs, Pixabay

Ko nema propusnicu a zateknu ga u lokalu plaća paprenu kaznu

 

Ovim dokumentom dokazujete da ste primili vakcinu protiv kovida, da ste preležali virus, ili da imate negativan rezultat PCR ili antigenskog testa. U konsultaciji sa Kriznim štabom za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti Covid-19, Vlada je usvojila predlog uvođenja kovid propusnica.

Kovid propusnice, za sada važe samo u ugostiteljskim objektima od 22 časa, a da li će se ovakav vid mere proširiti i na ostale zatvorene objekte i biti neophodne celodnevno, videćemo u nekom narednom periodu. U ovom trenutku važno je da od 22 časa svi ugostitelji budu u pripravnosti jer od ponedeljka slede i novčane kazne.

Kako će se sprovoditi kontrola?

Inspekcijski organi na čelu sa komunalnom milicijom i komunalnim inspektorima, kontolisaće ugostiteljske objekte, a za one koji ne budu poštovali ovu odluku sledi novčana kazna, ali od ponedeljka. Kako je najavljeno, na terenu će biti oko 2.400 inspektora, svih 46 inspekcija u Srbiji. Ipak, veliku odgovornost snosiće i kovid redari kojii će biti zaduženi za proveru gostiju, da li imaju sertifikat da ostanu u objektu posle 22 časa ili će morati da odu.

Šta je validna kovid propusnica?

Ovim dokumentom dokazujete da ste zaštićeni od korona virusa i to na tri načina, da ste primili vakcinu protiv kovid, da ste preležali virus, Ili da imate negativ rezultat PCR ili antigenski test za korona virus.

Koliko će iznositi kazne 

- U iznosu od 300.000 dinara kazniće se pravno lice.

- U iznosu od 150.000 dinara biće kažnjen preduzetnik.

- U iznosu od 50.000 dinara biće kažnjeno odgovorno lice u pravnom licu.

- U iznosu od 30.000 biće kažnjavani kovid redari, odnosno odgovorna lica za sprovođenje mera.

- U iznosu od 5.000 biće kažnjeno fizičko lice koje prekrši mere.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading