EVO KAKO DO KOVID PROPUSNICE! Pratite ova upustva i bez problema ćete doći do dokumenta bez koga se od subote ne može u izlazak!

Autor:

Vesti

20.10.2021

15:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krizni štab danas je doneo odluku da od subote, 23. oktobra u 22 sata bude uvedeno obavezno posedovanje validne kovid propusnice za boravak u svim ugostiteljskim objektima u zatvorenom prostoru.

Republika

Foto: republika.rs, Pixabay

Od subote od 22 časa bez kovid propusnice neće se moći u izlazak

Uputstvo za dobijanje zelenog digitalnog sertifikata postoji na portalu eUprava.

Kako se na pomenutom portalu navodi, da biste dobili digitalni zeleni sertifikat, potrebno je da budete registrovan i prijavljen korisnik Portala eUprava.

KOVID PROPUSNICU MOŽETE NABAVITI OVDE.

Nakon što se prijavite, pokazaće Vam se zeleno dugme Pokreni uslugu. Potrebno je da kliknete taster Pokreni uslugu, proverite Vaše podatke, potvrdite imejl adresu i za par minuta će vam na mejl koji ste naveli biti poslat sertifikat.

Ukoliko niste u mogućnosti da preuzmete Digitalni zeleni sertifikat elektronskim putem, isti možete zatražiti na šalterima pošta širom Srbije, piše Kurir.

Podsetimo, premijerka Srbije Ana Brnabić objasnila je da kovid propusnice koje se uvode, ne podrazumevaju samo dokaz o vakcinaciji, već i PCR test ne stariji od 72 sata, antigenski test ne stariji od 48 sati i potvrdu o preležanom korona virusu ne stariju od sedam meseci.

Validan kovid sertifikat:

* potvrda druge, odnosno treće doze koja nije starija od 210 dana (7 meseci),

* negativan PCR test ne stariji od 72 sata,

* Negativan antigenski test ne stariji od 48 sati ili

* Potvrda o preležanom koronavirusu u poslednjih 210 dana (7meseci)

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Zec

20.10.2021 19:58

Ne treba mi. Ne idem po lokalima ni noćom ni danjom.

Vladimir

22.10.2021 09:38

Ja ne mogu da dobijem digitalni zeleni sertifikat, kad sve korake odradim, registrovan sam, prijavim se i popunim u obrascu sve, kliknem podnesi zahtev, dobijem obavestenje "ne postoje podaci o podnosiocu zahteva".

Problem

18.11.2021 19:46

@Vladimir - Vladimire imam isti problem kao i ti. Dobijem samo "ne postoje podaci o podnosiocu zahteva" i to je to.. Kome se obratiti, ne znam? Zvao sam Batut na 3 razlicita broja koja zvone po ceo dan ali se niko ne javlja. Slao mail eupravi ali mi je stigao samo automatski odgovor da oni nisu ti koji vode racuna o podacima vec da je za to zaduzen Batut. Nemam ideju sta dalje, ako neko nesto sazna neka javi :) Hvala