KORONA PRESEK: Novozaraženih 6.748, preminulo 60

Autor: Republika

Vesti

23.10.2021

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U poslednja 24 časa na korona virus testirano je 21,383 građana, od kojih je 6.748 pozitivno.

Foto: Tanjug/AP

Pune bolnice zaraženih od korone, ilustracija

Nažalost preminulo je  60 osoba.

Na respiratorima širom Srbije nalazi se 282  pacijenata.

Podsetimo, u jučerašanjem danu na koronavirus testirano je 25,161 osoba, od kojih je 7,696 bilo pozitivno. Nažalost, 57 osoba je preminulo, a na respiratorima je 278 pacijenata.

Foto: ST/V. LUKIĆ

Branislav Tiodorović o zaraženim đacima

Sve više zaraženih đaka

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je danas da je broj obolelih đaka u školama širom Srbije možda dvostruko veći nego što je prijavljen.

Svi iz medicinskog dela Štaba podržali kolege pedijatre da se uvede barem desetodnevni onlajn sistem. Skrećemo pažnju da podaci kojima raspolažemo nisu dobri. Na terenu je drugačija situacija, jer se ne testiraju sva deca. Ne prijavljuje se sve kako je bilo, odnosno, u odnosu to na prijavljen broj slučajeva kod dece, može biti da ih ima čak i duplo - rekao je Tiodorović za televiziju Prva, komentarišući odluku da se od ponedeljka ne pređe na onlajn nastavu u školama i dodao da đaci i bolesni idu u školu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading