DELTA SOJ NAPADA MLADE I DECU! Doktorka iz Urgentnog otkrila DVA SIMPTOMA na koja se žale zaraženi

Autor: Republika

Vesti

19.10.2021

07:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktorka Ivana Stefanović iz Urgentnog centra rekla je da su se protekle noći javljali kovid pacijenti, uglavnom mladi, sa dva zabrinjavajuća simptoma.

Foto: Tanjug/AP

Delta soj napada i mlade i decu, ilustracija

Delta soj, zarazniji od prethodnih, širi se brže i napada i mlađe pa i decu, a simptomi pacijenata su temperatura i povišen krvni pritisak, rekla je ona.

Najčešći su bili pozivi kovid pacijenata, i to između 25 i 35 godina. Imali su visoke temperature, i tako visok pritisak da ne očekujete da vam tako skoči zbog temperature, već mora da se obara u konsultaciji sa lekarom - rekla je ona, prenosi Objektiv.

Foto: ST/P. DIVAC

Zlatibor Lončar upozorio da je epidemijska situacija ozbiljna

Podsetimo, epidemijska situacija je krajnje ozbiljna, upozorio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodao da od kovida 19 obolevaju i deca, bebe i trudnice.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek poručio je da neće biti milosti ni tolerancije prema lekarima koji govore protiv vakcinacije.

Đerlek je istakao da je ogorčen zbog takvog ponašanja zdravstvenih radnika i navodi da je 10 trudnica i porodilja izgubilo život zbog nagovora pojedinih lekara da se ne vakcinišu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading