DEVOJČICA (16) IZ UŽICA NA RESPIRATORU: Došla je posle mononukleoze, korona joj pojela pluća

Autor: Republika

Vesti

15.10.2021

17:57

Devojčica od 16 godina, koja je na respiratoru u Institutu za majku i dete zvog kovida i kojoj se lekari bore za život, iz Užica je i učenica je treće godine srednje škole, potvrdila je prim. dr mr. sc. Dara Savić Božović, načelnica pedijatrije u užičkoj bolnici, koja je tinejdžerku poslala na dalje lečenje u Beograd.

www.profimedia.rs

Doktor obilazi pacijenta na respiratoru

 

- Ona je početkom septembra imala upalu grla, bila negativna na kovid, lečena antibioticima. Dobila je potom infektivnu mononukleozu koja joj je potpuno oborila imunitet i na organizam koji nije imao čime da se brani došao je kovid, potvrđen i testom. Usledila je obostrana upala pluća, smeštena je kod nas, bila je stabilna, na kiseoničkoj potpori, sa stabilnom saturacijom. Noć pred odlazak na Institut naglo joj je pala saturacija, bio je to početak citokinske oluje, skener je pokaza masivniju upalu pluća - rekla je za Kurir dr Savić Božović.

U Institutu je bila u početku stabilno, na odeljenju pulmologije.

- Slala mi je i poruke. Ona je jedno predivno, predobro dete, uvek vesela, pravi anđeo. I posle 3-4 dana došlo je do još jednog naglog pogoršanja, morali su da je priključe na respirator. Korona joj je pojela pluća - plakala je doktorka dok nam je pričala.

Komentari (0)

Loading