METEOROLOG ĐURIĆ OBJAVIO ŠOKANTNU PROGNOZU: Pored niskih temperatura stiže i SNEG, a evo i do kada će duvati KOŠAVA!

Autor:

Vesti

08.10.2021

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košava polako slabi, dakle neće još prestati, ali neće biti onoliko jaka, ali se tome pridružuje još hladnije vreme, sa kišom, a na planinama i sneg, pokazuje vremenska prognoza.

Republika

Foto: Tanjug/J. PAP

Foto: Ilustracija

Mnogi se pitaju dokle će duvati košava koja je prethodnih dana obarala drveće širom Beograda. Već danas tokom popodneva vetar će oslabiti, ali će postati hladniji, a možemo očekivati i pojačane padavine.

- Nakon što je košava u sredu bila toplog karaktera, jer je imala veoma izražen jugoistočni pravac, danas, a pogotovo narednih dana vetar će sve više imati istočni i severoistočni pravac, što znači da će dolaziti do priliva relativno hladne vazdušne mase i da će košava biti hladnog karaktera i samo dodatno povećavati osećaj hladnoće - rekao je meteorolog Đorđe Đurić.

U Srbiji se i tokom vikenda, ali i početkom i sredinom sledeće sedmice očekuje veoma slična situacija, uz oblačno, hladno i kišovito vreme, a u subotu na planinama iznad 1.500 metara biće susnežice i snega.

Obilnije padavine očekuju se u nedelju i ponedeljak ujutro. Biće i dalje vetrovito, u košavskom području uz jak istočni i severoistocni vetar, ali će vetar biti nešto slabijeg intenziteta u odnosu na prethodne dane, pokazuje vremenska prognoza Đurića.

Minimalna jutarnja temperatura biće uglavnom od 6 do 10 stepeni, a maksimalna dnevna od 8 do 14, samo u subotu na severu Vojvodine, a u nedelju na jugu Srbije do 15.

U subotu na severu Vojvodine ujutro i pre podne biće sunčano. U utorak i u sredu u većini predela suvo, a od srede krajem dana ponovo kiša.

Danas i narednih pet do sedam dana temperaturna razlika između maksimalnih dnevnih i minimalnih jutarnjih temperatura vazduha biće veoma mala i zanemarljiva, tek nekoliko stepeni, što znači da maksimalna dnevna temperatura neće mnogo odmaći od minimalne jutarnje.

- Ova mala temperaturna razlika biće posledica oblačnosti, padavina i vetrovitog vremena - objašnjava Đurić.

Kako kaže, od 19, 20. oktobra može doći do postepenog porasta temperature i do stabilizacije vremena.

- Ali se ne očekuje preko 20 stepeni, već će temperature biti u skladu sa kalendarom, za razliku od narednih dana kada će biti ispod proseka za ovo doba godine - rekao je meteorolog Đorđe Đurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading