ZAŠTO SEVERINA MRZI SRPSKU PRAVOSLAVNU CRKVU!? Hrvatica neće da joj sin raste u duhu pravoslavlja!

Autor:

Vesti

15.09.2021

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevačica Severina Vučković, koju je srpski patrijarh Porfirije prijavio hrvatskom tužilaštvu za uznemiravanje, odranije gaji animozitet prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Republika

Foto: E-Stock, Tanjug/M. Milivojević

Severina uznemiravala patrijarha Porfirija

Naime, kako Srpski telegraf i Republika otkrivaju, njoj se nikako ne sviđa što joj sin raste u duhu pravoslavlja, uprkos tome što ga je ona svojevremeno bez znanja i saglasnosti oca Milana Popovića krstila u rimokatoličkoj crkvi.

- Severina i Milan su imali dogovor da dete, koje nosi ime Aleksandar, prema Popovićevom pokojnom ocu, bude kršteno u pravoslavnoj crkvi, a da se sam opredeli koju će veru da prihvati kada odraste i bude punoletan. Međutim, majka je prekršila taj dogovor i krstila dete bez očevog znanja u rimokatoličkoj crkvi. Ona je time prekršila i nepisano pravilo koje važi i kod rimokatolika i kod pravoslavaca da, ukoliko roditelji ne mogu da se dogovore, dete ostane u očevoj veri, u ovom slučaju pravoslavnoj - otkriva izvor Srpskog telegrafa i dalje nastavlja:

- Postavlja se pitanje zašto je za Severinu prihvatljivije da se njen sin krsti i vaspitava u rimokatoličkoj crkvi nego u pravoslavnoj? Isto pitanje dalje vodi do toga zašto ima toliki animozitet prema SPC da je iz tolikog besa i mržnje na kraju počela da šalje uvredljive i preteće poruke patrijarhu Porfiriju. Zamislite da neka pevačica iz Srbije uznemirava verskog poglavara katoličke crkve rečima: "Pope, pope, družiš se sa krimosima"! Šta bi se tada desilo?!

Patrijarh samo krstio Popovićevog najmlađeg sina Đorđa

Iako su pojedini mediji preneli da je patrijarh Porfirije krstio i srednjeg sina Milana Popovića, četvorogodišnjeg Milana, istina je da je ove godine na Đurđevdan u Vršcu krstio njegovog najmlađeg naslednika Đorđa, od godinu i po dana, na dečakov imendan i krsnu slavu Popovića. Sin kog ima iz veze sa Severinom, devetogodišnji Aleksandar, takođe je prisustvovao krštenju.

Podsećamo, nakon pisanja Srpskog telegrafa i Republika, koji je prvi objavio da je poznata Splićanka mesecima uznemiravala poglavara Srpske pravoslavne crkve šaljući mu uvredljive i preteće poruke na mobilni telefon, te da ju je patrijarh prijavio DORH, digla se ogromna prašina u celom regionu. Čak je i njen advokat Jasminka Biloš potvrdila da je Severina bila u kontaktu s Porfirijem, ali da pevačica navodno još nije obaveštena o krivičnoj prijavi niti je tim povodom saslušana.

Severinin advokat bez mozga

Nakon što su Srpski telegraf i Republika prvi objavili da je patrijarh Porfirije hrvatskom tužilaštvu prijavio Severinu za uznemiravanje oglasio se njen advokat Jasminka Biloš, koja je potvrdila da je pevačica bila u kontaktu sa poglavarom SPC, te se iščuđavala otkud srpskim medijima informacije iz DORH, koje hrvatski mediji nemaju.
- Tačno je da su patrijarh Porfirije i Severina kontaktirali jedno s drugim i čuli se. Međutim, ona nema nikakvih saznanja o krivičnoj prijavi i tome da je protiv nje pokrenut postupak. I njoj je informacija iz srbijanskih medija prva vest - rekla je za Jutarnji list advokat Jasminka Biloš, jedan od advokata koji zastupa Severinu, i lupila kao bez mozga:
- Pitanje je kako to da srbijanski mediji prvi prenose informaciju iz DORH, da tu informaciju nemaju ni hrvatski mediji, nego prenose medije iz Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Николај

15.09.2021 13:07

Ништа чудно јер је њен предак био нико други него поручник Звонимир Вучковић био на високом положају у штабу Југословенске војске у Отаџбини за време Другог светског рата и ако се не варам командант Првог равногорског корпуса Југословенске војске у Отаџбини. Војвода Таковски. Њен отац је пореклом Србин из Требиња. Колико год се трудила да избрише своје српске корене и порекло џаба јој работа!!!

Odgovori 13 1
trangefrange

15.09.2021 23:32

Reklo bi se da je uslov za dobijanje sina bio pljuvanje na SPC.