ANGELA MERKEL VUČIĆA DOŽIVLJAVA KAO ČOVEKA OD POVERENJA: Takav slučaj nije bio sa Tadićem, evo i zašto

Autor: Republika

Vesti

13.09.2021

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel koja je u dvodnevnoj poseti našoj zemlji.

Republika

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Merkelova u Vučiću vidi čoveka od poverenja

Nakon sastanka sa Vučićem, Angela Merkel je napomenula da su razgovarali o nizu različitih tema.

- Verujem da je iskrenost u našim razgovorima, ali i sposobnost da se druga strana sasluša je što odlikuje odnose Vučića i mene. Ja njega znam kao čoveka koji ne daje lažna obećanja. Hvala vam na gostoprimstvu - navela je ona.

No, da Merkelova ima šablonske izjave reklo bi se da nije istina jer poslednji put kada je bila u Beogradu na čelu države bio je tadašnji predsednik Boris Tadić. 

Ona tada nije našla zajednički jezik sa predsednikom Srbije oko Kosovoskog pitanja i članstva Srbije u Evropskoj uniji jer je navela da se stvari oko ta dva pitanja odvijaju veoma kilavo. 

I dok je u Hrvatskoj tada primljena kao srdačna prijateljica puna razumevanja u Beograd je stigla kao tek dobra poznanica. 

Deset godina kasnije situacija je drugačija, Vučića doživljava kao čoveka od poverenja i nekog ko drži do reči što nije bio slučaj sa Tadićem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading