ĐACI NEĆE MORATI DA NOSE MASKU SAMO KAD ĆUTE! Predrag Kon o obavezama dece pred početak školske godine!

Autor:

Vesti

30.08.2021

08:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon razrešio je dilemu da li će đaci od 1. septembra trebati da nose maske u školama.

Republika

Foto: printscreen/TV Happy

Predrag Kon kaže da su deca u obavezi da nose maske

 

On je rekao da svi učenici u obavezi da nose maske dok pričaju.

- U svojoj klupi, sve dok pričaju sa drugarima takođe nose maske. Onog momenta kad čas počne i dete ćuti, može da skine masku i odloži je. Kad ga prozovu da odgovara ili kad želi da priča s nekim, tada mora da stavi masku - rekao je Kon, navodeći da govori o situaciji kad nema virusa ni u jednom razredu i dodao:

- Kada je učenik na školskom odmoru, u dvorištu, u njemu može da bude bez maske ali mora da vodi računa o distanci. Ako su deca zbijena, blizu jedna drugih, treba da nose maske dok razgovaraju - rekao je Kon, navodeći da će morati da se gleda da li se to poštuje i upozorava.

Napominjemo da je na poslednjoj sednici Kriznog štaba doneta odluka da školska godina redovno počne 1. septembra uz poštovanje epidemioloških mera, koje su roditeljima stvorile brojne nedoumice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Crni

30.08.2021 10:07

Kako li si zavrsio fakultet ne zelim da znam, kod mene bi i vrtic pao na popravni figurativno receno. Da li si ikada i u kojoj skoli bio? Znas li kako uopste izgleda ucionica? Koliko su klupe udaljene? Koliko su visoki plafoni? Disu li deca i kada ne pricaju? Imam jos desetak pitanja i nema odgovora po obicaju, verujem da ni sam Kon ne veruje u gluposti u koje pokusava da nas sve ubedi. Ako veruje ... onda smo fenomenalno prosli ako su svi u ks ovakvi

Goran

30.08.2021 12:04

Ima li kraja tvom ludilu?