VESIĆ NAJAVIO: Beograd daje po 50 evra za decu prvog i drugog razreda! EVO KAKO DA SE PRIJAVITE

Autor: Republika

Vesti

20.08.2021

07:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi roditelji dece koja u Beogradu pohađaju prvi i drugi razred osnovnih škola od danas do 30. septembra mogu da se jave Fondaciji za mlade talente za dodelu bespovratnih sredstava u visini osnovnog paketa štampanih udžbenika, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Foto: Tanjug

Goran Vesić najavio novčana sredstva za učenike

- Poziv raspisan prošle nedelje aktivan je od danas i svi roditelji i zakonski zastupnici dece mogu da se prijave Fondaciji da bi dobili novac u vrednosti četiri udžbenika - za srpski, odnosno maternji jezik, matematiku, svet oko nas i obavezni strani jezik - rekao je Vesić. 

- Sredstva koja će dobiti zavisi od cene udžbenika izabranog izdavača - rekao je Vesić i dodao da će svi dobiti oko 6.000 dinara.

Da bi dobili novac potrebno je, kako je precizirao, Fondaciji dostaviti tri dokumenta - izjavu, potvrdu da je dete upisano u prvi ili drugi razred u kojoj su precizirani udžbenici i izdavači.

- Te potvrde su u školama, potrebna je očitana lična karta ili kopija, kopija platne kartice sa brojem žiro računa na koji će se uplatiti novac. To su tri dokumenta. Moguće je obaviti prijavu on lajn i nema potrebe da dolaze i donose dokumenta ili da ih šalju - rekao je Vesić i dodao da svi koji žele mogu da prijavu predaju na šalter Skupštine grada.

Foto: Beoinfo

 

Vesić je naglasio da je sa svih nešto više od 180 škola dogovoreno da sekretari pomažu roditeljima da se prijave on lajn za dobijanje sredstava.

- Nećemo čekati 30. septembar da se svi prijave, roditelji će dobijati novac na žiro račun čim Komisija utvrdi da su uslovi ispunjeni - rekao je Vesić.

Foto: Beoinfo

 

Prema njegovim rečima, roditelji koji se prijave on lajn dobijaće automaski uz poruku da im je prijava prihvaćena i tačan iznos koliko novca će im biti uplaćeno.

- Na taj način, Grad želi da stane iza roditelja kada su najveći izdaci, i na taj način stoji iza više od 34.000 roditelja dece prvog i drugog razreda - rekao je Vesić.

Foto: Beoinfo

 

Zamenik gradonačelnika rekao je da će roditelji od trećeg do šestog razreda biti pozvani od 1. septembra, kada počinje podela tableta uz koji će dobiti i karticu Telekoma sa besplatnim interentom.

Sva deca bez obzira kakvog imovinskog stanja su njihovi roditelji, dobiće tablete - 67.592 dečaka i devojčica, rekao je Vesić i naglasio da će tableti biti osigurani i svako gubljenje ili ostećenje platiće osiguranje.

- Svako dete će dobiti i kod za dobijanje digitalnih udžbenika, to je velika stvar i Beograd će biti iznad svih drugih prestonica u Evropi. Beogradska deca će imati ono što nemaju deca Londona, Beča i Pariza - rekao je Vesić.

Foto: Beoinfo

 

Dodao je da posle tri godine tableti postaju vlasništvo dece i njihovih roditelja.

Prema Vesićevim rečima, to je način da se da dodatni doprinos eri digitalizacije jer će sva deca biti opremljena.

U septembru će i 7.000 nastavika i učitelja koji rade sa tom decom dobiti besplatne laptopove s bespaltnim interentom, pa će moći da koriste digitalne udžbenike i da rade sa decom.

- Srećom da Beograd ima takav budžet da bez zaduživanja može da uloži u obrazvonje dece - rekao je Vesić i dodao da roditelji obaveštenja o prijavama za povraćaj novca mogu dobiti na telefon 011/321 6246 ili na adresi fondzamlade@beograd.gov.rs

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading