PREDSEDNIK VUČIĆ POTVRDIO PISANJE SRPSKOG TELEGRAFA I REPUBLIKE: Pritisci na Srbiju sa svih strana!

Autor:

Vesti

19.08.2021

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da pritisci na našu zemlju dolaze sa svih strana.

Republika

Foto: printscreen

Aleksandar Vučić

- Pritisci na Srbiju su veliki i tek će biti. Mislim da je potpuno jasno da će pritisak dolaziti iz zemalja i delova sveta koji su priznali nezavisnost Kosova, mnogih koji žele, pod plaštom stvaranje funkcionalne BiH, da ukinu RS. Kroz finansijsku podršku političkim akterima koji žele slabiju Srbiju, najviše od onih koji su priznali nezavisnost Kosova, ali da na to moramo da se naviknemo i da snažimo zemlju sve više - ukazao je šef države koji je posle obilaska Blaca i Brusa odgovarao na novinarska pitanja.

O ucenama i teškim temama koje su pred našom zemljom Srpski telegraf je pisao dan ranije. Vučić je, govoreći o ovoj temi, potvrdio ono što su naš list i portal Republika pisali o nameri zapadnih centara moći da rade na razgradnji zemlje:

- U skladu s tim ide ono što rade mnoge društvene mreže, bustujući one koji su za slabiju i protiv snažne Srbije, a smanjujući brojeve onih koji su za snažniju Srbiju. Na to morate da se naviknete, nema kuknjave. Oni neka rade svoj posao na razgradnji i slabljenju Srbije, a mi ćemo da radimo na jačanju Srbije - rekao je Vučić, precizirajući šta će biti glavni instrumenti tih pritisaka, odakle ih najviše treba očekivati.

Upitan da prokomentariše pisanje pojedinih medija da je potrošio pola milijarde evra u prethodnim posetama, kazao je da je možda kriv, ali da nije potrošio taj novac na sebe, već su to novci za obilaznice auto-puteva, bolnice. Vučić je kazao da je za državu važno da se troši mnogo novca jer ga ima, a reč je o novcu koji su građani zaradili.

- Vreme je da se taj novac vrati građanima. Nisu to samo budući projekti. Danas, na primer, gradimo gimnaziju u Prokuplju, koju niko nije obnovio 75 godina. Ljudi nisu verovali u Blacu kako će put do Beljoljina izgledati. Sada naša sela tamo sve više liče na najrazvijenija sela u Evropi - objasnio je predsednik.

Naglasio je da mu je žao što je njima teško što država troši novac na građane i što nije zainteresovan za lično bogaćenje.

Nisam zainteresovan da imam svojih 650 miliona evra, već da građani budu bogati i da potrošimo taj novac na puteve, škole, bolnice, zaključio je on.

Gubici, a fantazmagorija

Komentarišući kritike opozicionih medija na račun projekta "Beograd na vodi" i njegovim gubicima, o čemu je Srpski telegraf pisao, Vučić je istakao da je reč o licemerju onih koji su ranije govorili kako investitor u taj projekat neće uložiti ništa i da je to fantazmagorija, a sada, kada se vidi da je investitor uložio ogroman novac, koji ne može odmah da se vrati, govore o gubicima.

Kako kaže, na početku se moraju izgraditi putevi, ulice, kompletna infrastruktura, a sve to investitor mora da plati.

- I sad, umesto da pohvale investitora što ulažu novac da bismo napravili jedno od najlepših mesta, kažu da gube pare. Veće od sledeće godine neće, već će da zarađuju - rekao je Vučić na konstataciju da mediji bliski Draganu Đilasu pišu da Beograd na vodi posluje sa gubitkom i pitanje "otkud ta briga kada su uvek govorili da je reč o propalom projektu".

Prištinski zahtev odrešio ruke Srbiji

Prema predsednikovim rečima, zahtev Prištine da neke zemlje priznanju nezavisnosti tzv. države Kosovo krši Vašingtonski sporazum, ali su time Srbiji odrešili ruke i ukazali pravac kojim treba da ide.

- Ukazali su nam pravac kojim treba da idemo i mi ćemo svoj posao da radimo - poručio je Vučić, dodajući da razume da su Albanci nervozni jer im stvari ne idu kako misle.

Srbija neće biti parking

Govoreći o izbeglicama iz Avganistana, šef države je podsetio da one nisu tražile da dođu u našu zemlju. Dodao je i da ne razume one koji sa mržnjom govore o izbeglima.

Istakao je da Srbija svakako neće biti nikakav parking za bilo koga ko dolazi sa strane, ali da u njoj ima mesta za bilo koga ko dolazi sa strane.

Nema izbora na kojima Đilas dobija

Izbori su slobodni, ali nema tih izbora na kojima će građani u značajnom broju da glasaju za Zorana Lutovca, Mariniku Tepić ili Dragana Đilasa, prokomentarisao je Vučić.

On je tako odgovorio na konstataciju novinara da su predstavnici opozicije poručili da će razmotriti predlog evroparlamentaraca o izbornim uslovima, ali da pripremaju i scenario koji uključuje proteste, kao i da je lider DS rekao da vlast ne pokazuje volju da obezbedi uslove za slobodne izbore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Ivana

19.08.2021 21:18

Predsednik Vučić je najbolji na svetu i hvala mu na svemu što čini za našu državu i njene građane. Hvala što ekonomski čini da Srbija bude jaka i stabilna. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.

Lea

20.08.2021 07:11

Pritisci na Srbiju su veliki i tek će biti.

Srna

20.08.2021 07:16

Srbija napreduje i ispunjava svoj cilj!

Đurađ

20.08.2021 07:48

Možda se sa svih strana vrši pritisak na Srbiju, ali mi nikada nećemo podleći istom. Ne odustajemo od borbe.