DANAS STIŽE 67.592 TABLET RAČUNARA ZA BEOGRADSKE OSNOVCE! Evo kako i kad možete da ih preuzmete!

Autor:

Vesti

28.08.2021

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beograd će danas stići 17 šlepera sa 67.592 tablet računara za učenike beogradskih škola, a biće podeljeni od 1. do 16. septembra najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Republika

Foto: beograd.rs

Goran Vesić kaže da će se tableti uzimati na revers

On je za TV Pink izjavio da će učenici tablet računare preuzimati u školama ili opštinama, a da će roditelji potpisivati revers, jer su tableti vlasništvo Grada, kao i da će u roku od tri godine oni biti u vlasništvu roditelja.

- Tableti su osigurani i ukoliko se oštete ili izgube, roditelji ne plaćaju osiguranje već Grad. Svako dete će dobiti MTS-ovu karticu koja ima osnovni paket interneta bez obzira na to da li njegovi roditelji imaju u kući internet ili ne - rekao je Vesić.

Istakao je da će svako dete dobiti i kod za digitalne udžbenike, što znači da moći da pristupe onim izabranim udžbenicima koje inače imaju u digitalnoj verziji.

Prema njegovim rečima, kako bi Grad pripremio nastavnike za digitalnu nastavu, do 15. septembra biće podeljena 6.752 laptopa računara za sve nastavnike i učitelje trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda.

- U septembru nas čeka izmena Zakona o obrazovanju gde će digitalni udžbenici biti izjednačeni sa ostalim udžbenicima, tako da će škole moći već sledeće godine da izaberu samo digitalne udžbenike - rekao je Vesić.

Refundacija novca i za udžbenike

On je naveo da se za refundiranje novca za udžbenike do sada prijavilo više od 3.600 roditelja dece, što je oko 11 odsto onih koji imaju to pravo.

- Grad poziva sve roditelje čija deca idu u prvi i drugi razred osnovne škole, a njih je oko 34.000, da se prijave na sajt Grada Beograda, odnosno Fondacije za mlade talente - rekao je Vesić.

Precizirao je da roditelji mogu i onlajn da se prijave i tako ostvare pravo na refundaciju cene za četiri osnovna udžbenika, te da cena zavisi od izdavača, a u proseku je oko šest hiljada dinara.

- Da bi to ostvarili, potrebno je da pribave potvrdu da je dete upisano u prvi ili drugi razred sa naznakom od kog izdavača se koriste udžbenici, da prilože očitanu ličnu kartu ili kopiju ukoliko nije čipovana i kopiju žiro računa - naveo je Vesić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
joki

28.08.2021 11:24

A sta je sa ostalom decom u Srbiji,ili postoji samo Beograd?

Mina

28.08.2021 13:39

@joki - Inicijativa grada Beograda, a ne Republike Srbije.