NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Novozaraženih 1.722 , 9 umrlih!

Autor: Republika

Vesti

29.08.2021

15:00

U poslednja 24 časa na korona virus testirano je 9.503 građana, od kojih je 1.722 pozitivno.

TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/

Na repiratorima se nalaze 83 pacijenta, ilustracija

Nažalost preminulo je 9 osoba.

Na respiratorima širom Srbije nalazi se 83 pacijenata.

Podsetimo, u jučerašanjem danu na koronavirus testirano je 12,506 osoba, od kojih je 2.314 bilo pozitivno. Nažalost, 9 osoba je preminulo, a na respiratorima je 74 pacijenata.

ST/V. LUKIĆ

Branislav Tiodorović se zalaže za selektivan pristup kad je u puanju rad objekata

Bez zatvaranja 

Branislav Tiodorović, član Kriznog štaba, ocenio je da ne moramo još da uvodimo mere koje podrazumevaju zatvaranje određenih objekata i skraćivanje radnog vremena

On se, kako kaže, zalaže za selektivan pristup kad je u pitanju rad objekata, kao i da je kod škola taj selektivan pristup u radu postignut, i da se primenjuju tri modela koja zavise od epidemiloške situacije. Zauzeo se i da to isto bude za rad u ugostiteljstvu, turizmu, invent industriji i ostalim oblastima.

Lokalne samouprave treba da kontrolišu mere, putem komunalne inspekcije, komunalne milicije, uveliko treba kod stanovništva da sprovode nadzor i edukaciju - za korišćenje mera, da pokušaju da vrate u kontrolisano stanje - rekao je Tiodorović.

Dosadašnji korona rekordi su: najviše pozitivnih u jednom danu – 7.999, najviše ljudi na respiratorima – 353, najviše testiranih – 22.837 i najviše preminuih – 69.

Komentari (0)

Loading