OVAKO ĆE SRBI PUTOVATI NA MORE DO KRAJA SEZONE: Naši građani će u Grčku moći da uđu pod OVIM uslovima!

Autor:

Vesti

26.08.2021

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi detalji o tome kako će se putovati na more do kraja sezone i pod kakvim uslovima Srbi idu u Grčku!

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Foto: Ilustracija

Grčke vlasti su rešile da se ozbiljno obračunaju sa nevakcinisanima. Najavljene su oštre mere za necepljene, što je veoma zabrinulo srpske turiste, koji su dosad u Grčku, ukoliko nisu vakcinisani, mogli da ulaze sa negativnim PCR ili antigenskim testom. Otežavajuća okolnost je što je Makedonija, koja se nalazi na putu za Grčku i kroz koju se dosad prolazilo nesmetano, uvela od 1. septembra da se na graničnom prelazu pokaže sertifikat o imunizaciji, potvrda o preležanoj koroni ili negativan PCR test.

Kako Srpski telegraf saznaje, pravila koja su se do sada primenjivala za ulazak u ove dve zemlje za srpske turiste ostaće na snazi i to do kraja sezone, što potvrđuje i Aleksandar Seničić iz Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije ("Juta").

- Sve promene koje su u Grčkoj najavljene da stupe na snagu 13. septembra neće uključivati naše turiste, za koje sve ostaje isto do kraja sezone. Sve što je do sada bilo potrebno, a reč je o potvrdi o vakcinaciji, antigenskom ili PCR testu, ostaće i dalje, nezavisno od mera koje će stupiti na snagu 13. septembra. Za srpske turiste sve ostaje isto do kraja sezone, a sezona se završava 20. septembra - navodi Seničić.

Republika

Foto: Tanjug/T. VALIČ

Aleksandar Seničić: Mogli bi da uvedu plaćanje pozitivnog testa na granici

Što se tiče plaćanja testiranja, kome možemo biti podvrgnuti i na granici, Seničić navodi da to još nije uvedeno:

- Razmatra se plaćanje testiranja na granici, ali i u slučaju da se to uvede, plaćaće se samo oni testovi koji su pozitivni. Do sada su ti testovi bili između 20 i 25 evra, verujem da ta cena neće biti drugačije od ove, da ne bi trebalo da bude preterano visoka.

Strani državljani, kao i državljani Severne Makedonije, od 1. septembra moraće na graničnom prelazu da pokažu sertifikat o imunizaciji, potvrdu o preležanoj koroni ili negativan PCR test, najnovija je odluka vlade Severne Makedonije, u kojoj se navodi da sertifikat o preležanom virusu mora biti u poslednjih 45 dana od dana ozdravljenja, a ukoliko se na uvid daje medicinsku potvrdu negativnog rezultata PCR testa on ne sme biti stariji od 72 sata.

Što se tiče srpskih državljana koji prolaze kroz Severnu Makedoniju, Seničić navodi da neće morati da poseduju ove potvrde ukoliko je reč samo o tranzitu.

- Makedonci su našim državljanima koji samo prolaze kroz Makedoniju dozvolili tranzit u trajanju od pet časova, toliko vremena imaju da proputuju kroz zemlju - naglašava Seničić.

Jedino što će naši državljani morati jeste da daju na uvid izjavu koja im je potpisana prilikom ulaska u državu graničnoj kontroli na izlasku iz zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading