SRBIJA SKINUTA SA ZELENE LISTE: Ovo su NOVI uslovi za ulazak na Kipar!

Autor:

Vesti

11.08.2021

06:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo zdravlja Kipra objavio je da su Srbija, Hrvatska i Švedska skinute sa "zelene liste" i sada su prebačene na "naradžastu"! Ova promena znači da građani naše zemlje na Kipar više neće moći da uđu bez potvrde o vakcinaciji ili negativnog PCR testa.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Foto: Ilustracija

U isto vreme Estonija, Liban i Izrael su sada prebačeni sa "naradžaste" na "crvenu" listu.

Kako je objavljeno, putnici koji dolaze iz "naradžastih" zemalja, a koji nisu državljani Kipra ili njihovi najbliži članovi porodica, mogu da idu na testiranje odmah po dolasku u ovu državu ukoliko nisu vakcinisani najmanje prvom dozom, ili su u pitanju maloletnici starosti između 16 i 18 godina a nisu vakcinisani najmanje prvom dozom, ili ako su u pitanju maloletni putnici starosti između 12 i 15 godina, kao i putnici koji nisu vakcinisani iz nekih medicinskih razloga.

"Osobe koje budu poslate na testiranje će morati da ostanu u izolaciji dok ne dobiju rezultate testa. Tek po dobijanju negativnog rezulateta koji se mora predati elektronski na aerodromu, mogu da se kreću po Kipru", saopšteno je.

Podsetimo, Srbija je od sredine leta bila stavljena na zelenu listu zemalja čiji državljani će moći da uđu na Kipar bez ograničenja, međutim zbog pogoršanja epidemiološke situacije u našoj zemlji, ova odluka je sada promenjena.

Inače putnici koji dolaze iz zemalja sa narandžaste liste mogu ući sa negativnim PCR testom ne starijim od 72 sata, a oni sa crvene liste uz ovaj test moraju da se testiraju i pri dolasku na Kipar, prenosi Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading