SLAVLJE MOŽE DA POČNE: Crvena zvezda je u Ligi Evrope!

Autor:

Sport

26.08.2021

20:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri beogradske Crvene zvezde uspeli su da i petu godinu za redom budu učesnici u evropskim takmičenjima.

 
Republika

Foto: Starsport

Zvezda je ostvarila cilj

Crveno-beli su na gostovanju u rumunskom Kluž savladali istoimeni tim rezultatom 2:1 što donosi ukupan skor 1:6 u korist srpskog kluba što znači direktan plasman u grupnu fazu Lige Evrope, drugu od dolaska trenera Dejana Stankovića. 

Što se tiče samog meča, krenula je Zvezda ofanzivno od samog starta. Ugrožavali su gol protivnika u prvim minutima, tako se i prilikom izvođenja drugog kornera na meču začula pištaljka sudije koji je pokazao na belu tačku u 4. minutu meča. 

Samo nekoliko sekudni kasnije Aleksandar Katai je realizovao je jedanaesterac prevarivši golmana Kluža. 

Pokušali su zatim domaćini da ugroze gol Milana Borjana ali i kada bi došli do šesnaesterca falio je završni pas ali i dosta problema napadačima pravio je i Aleksandar Dragović. 

Međutim dozvolila je odbrana Zvezde samo jednu neopreznost koju su iskoristili Rumuni u 34. minutu kada je na sjajan centaršut najbolje reagovoao Debeljuk i sa pola metra smestio loptu u mrežu i tako poravnao rezultat u Klužu. 

U nastavku meča ponovo su počeli domaćini sa koliko toliko organizovanim napadima ali njihova ofanziva nije dugo trajala. 

U 53. minutu golman Kluža, Balgradean, koji je ušao pred početak drugog poluvremena, napravio je katastrofalnu grešku uputivši pas ka Milanu Pavkovu koji je odmah uputio udarac ka praznom golu, zatresao mrežu i tako ponovo doveo Zvezdu u vođstvo. 

Nije to pokolebalo domaćine, nikako nisu dizali ruke Rumuni od ovog meča te su nastavili sa napadima i tako u 62. minutu pri napadu u ulasku u kazneni prostor izborili jedanaesterac. Dragović je faulirao Debeljuha a sudija je bez dileme pokazao na belu tačku.

Ćiprijan Deak je izvodio jedanaesterac za Kluž. Šutirao je po zemlji na levu stranu ali pročitao je to Milan Borjan i uspeo da odbrani taj udarac. 

U nastavku meča nije bilo većih iznenađenja te je tim rezultatom i završen ovaj susret. 

Ekipa Crvene zvezde će dakle i ove godine učestvovati u grupnoj fazi Lige Evrope, a sa kim će se tamo boriti za nokaut fazu, saznaće se nakon žreba.  

 Detaljniji tok meča možete pročitati u tekstualnom prenosu Republike. 

KLUŽ - CRVENA ZVEZDA   1:2 

22:20 KRAJ MEČA!!! Zvezda je u Ligi Evrope!!!

88. Minut - KAKAV PROMAŠAJ DIONIA! Kanga ga je sjajno uposlio na penaltiku protivničkog šesnaesterca ali francuski fudbaler se nije snašao u poziciji jedan na jedan sa golmanom Kluža!

85. Minut - Bez većih uzbuđenja u Rumuniji! Zvezda igra oprezno bez pretenzija ka protivničkom golu. 

81. Minut - Koristi Zvezda ovu brojčanu prednostu. Gužva u šesnaestercu domaćina, Dioni kombinuje sa Benom koji je izblokiran sa nekih desetak metara od gola. 

78. Minut - CRVENI ZA KLUŽ! Rodriges dobija drugi žuti karton i zavšava utakmicu!

68. Minut - Miriniji deo meča, kao da i jedan i drugi klub sakuplja snagu za završnicu utakmce.

Foto: Starsport

 


72. Minut - Izmene u Zvezdi! Nikolić i Dioni umesto Kataija i Pavkova. Nešto ranije umesto Dragovića i Ivanića u igri su Pankov i Krstičić.

63. Minut - BRANI MILAN BORJAN!!!! Deak je šutirao u levu stranu po zemlju ali je to pročitao sjajni Zvezdin golman. 

62. Minut - PENAL ZA KLUŽ!!! Dragović je napravio prekršaj u kaznenom prostoru!

61. Minut - NEVEROVATNA ŠANSA ZA ZVEZDU! Sjajno je prošao Katai po desnoj strani otvorio mu se prostor za pas ka Ivanići ali je u poslednjem trenutnu reagovala odbrana Kluža!

60. Minut - Kombinuju Rumuni u šesnaestercu Zvezde ali je Borjan upisao još dve sjajne intervencije

53. Minut - GOOOL!!!! Zvezda ponovo vodi! Pogrešio je golman Kluža, lopta je došla do Pavkova koji je iskoristio poklon loptu i uputio je u mrežu!

46. Minut - Kluž menja golmana! Umesto Araluskisa ulazi Balgradean

45. Minut - Počelo je drugo poluvreme!!

 

Foto: Starsport

21:18 - KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. Minut - Igraće se još 2 minuta! Napada Kluž, Kostake pravi dosta problema odbrani Zvezde ali neuspešan je u realizaciji. 

43. Minut - Sjajno su sklopili akciju fudbaleri Zvezde ali Ćobotariju izbacuje loptu iz šesnaesterca!

39. Minut - Razigrali su se domaćini, kombinuju na sredini terena. Njihovu akciju prekida Sanogo koji je zbog grubljeg starta zaradio žuti karton. 

34. Minut - GOL ZA KLUŽ 1:1! Dobar centaršut je realizovao Debeljuk sa samo metar od gola. 

31. Minut - ŽUTI ZA RODIĆA! Laktom je udario u skoku Maneu i zaradio javnu opomenu.

Foto: Starsport

 

25. Minut - Sigurdson preti udarce sa daljine ali ponovo dobar Borjan!

23. Minut - Velika gužva u kaznenom prostoru crveno-belih. Kombinovali su gosti na penaltiku, uputili udarac sa par metara od gola ali Borjan je skitnuo tu nezgodnu loptu. 

17. Minut - Krenuli su i fudableri Kluža malo ofanzinije. Uputili su prvi udarac sa više od 16 metara ka golu Borjana šutirao je Paun ali lak je to bio posao za golmana crveno-belih. 

15. Minut - ŽUTI KARTON ZA DEGENEKA! Na sredini terena je visoko podigao nogu i faulirao fudbalera Kluža.

14. Minut - Probili su domaćini po desnoj strani. Kostage je iskosa ušao u kazneni prostor, kombinovao sa saigračima ali je Dragović sjajno izbio loptu u korner. 

13. Minut - Dominira Crvena zvezda na terenu gostiju koji su svi na svojoj polovini.  

05. Minut - Katai pogađa!!! Zvezda vodi u Rumuniji!

Foto: Republika

 

04. Minut - PENAL ZA ZVEZDU!!! Izvodi ga Katai

20:30 - MEČ JE POČEO!!! Prvi napad ima ekipa domaćina koji nastupa u tamno crvenoj opremi dok beogradski tima izlazi na teren u tradicionalnim crveno-belim dresovima

20:10 Fudbaleri obe ekipe su na terenu. U toku je zagrevanje. Na stadionu trenutno ima oko 1000 gledalaca. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading