DA LI ZNATE ŠTA SE DESILO SA LEGENDARNIM MILETOM RIZIKOM? Vozio je 25-icu, jurcao s navijačima do MARAKANE, a zbog devojaka je bio i suspendovan!

Autor: Republika

Vesti

09.08.2021

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njemu nije bilo ravnog. Verovatno nema ni sada. O njegovim vožnjama su se pričale priče. Čuveni Mile Rizik, legenda GSP, priređivao je vožnje koje se pamte čitavog života.

Foto: ST/V. LUKIĆ

Foto:Ilustracija

Nema te osobe kojoj se ne dešava da kasni. Nebitno da li idete u školu, na posao, kod lekara... Gužve su prisutne konstantno. Obično u tako "čupavim" situacijama, zadesi se i neka krntija od busa, pa još vozač koji se bukvalno vuče. Muke.

Ali, sa Miletom nije bilo kašnjenja. Oni koji su bili srećne ruke i vozili se sa Rizikom, uvek su stizali na vreme!

Mile je vozio autobuse na više autobuskih linija, a među njima je bila i linija broj 25, od Karaburme do Kumodraža. Putnici koji su se vozili tim putem rekli su da je tu relaciju prelazio za svega 35 minuta, a da je pravac Mirijevo 4 - Trg Republike savladavao za svega 11 minuta.

Stekao je nadimak Rizik, jer je bilo hazardno voziti se s njim.

Govori se i da se jednom, na početnoj stanici busa koji je trebalo da vozi, Mile infiltrirao među putnike i ostavio kabinu praznu. Vreme je prolazilo. Ljude u vozilu uhvatila je nervoza, počeli su da psuju šofera kojeg nije bilo...

Mile je tada ustao i viknuo:

Foto: ST/N. PANČIĆ

 

- Gde je, bre, ovaj vozač? Sad ću ja da vozim.

Seo je na mesto vozača pred usplahirenim putnicima koji su ga molili da ne čini to. Rizik je, nasmejan, seo u kabinu, zatvorio vrata busa i dao gas...prenosi Espreso.

Ali, Mile je najviše činio školarcima. Da li je imao razloga za to? Pa, mrzeo je da deca kasne u školu zbog gužve u saobraćaju, te je svojim munjevitim vožnjama činio sve da oni u klupama budu na vreme!

Mile i navijači

Postoji i zanimljiva činjenica vezana za Rizika i navijače. Naime, Mile je kao i obično vozio i na svojoj ruti naišao na tridesetak navijača fudbalskog kluba Crvena Zvezda. Saobraćaj u haosu, oni kasne zbog gužve.

A Mile, vatreni navijač crveno-belih, uradio je nešto za šta je samo on bio sposoban. Zaustavio je autobus i naredio svim putnicima da izađu, rekavši im da je u pitanju - kvar na motoru. Putnici zbunjeni, samo su ga pogledali i izašli.

Kada su se malo razišli, Mile je izašao iz autobusa i prišao navijačima, pogledao ih i rekao: “Upadajte!”.

Navijači su bili u čudu i pitali ga gde da se upute, a on im je odgovorio:

- Ulazite u autobus, ako želite na vreme da stignete na utakmicu.

Skinuo je broj 25, stavio natpis “za garažu”, stisnuo gas i preko Slavije i Autokomande za tren oka bio je ispred Marakane.

Jednom je, vele, suspendovan jer je izašao u susret zgodnoj dami koja je žurila na posao, jurio je prema njenom odredištu i preskakao stanice na kojima je trebalo da izađu ostali putnici.

Foto: ST/A. NALBANTJAN

 

Vozio je u bokserskim rukavicama, meksičkom sombreru, kupaćim gaćama - tvrde urbane legende.

Jednom prilikom je, priča se, stavio vibrator na kontrolnu tablu i krpu preko njega. Kasnije je zamolio neku gospođu da mu doda krpu, a ona se zabezeknula kada je videla šta je ispod nje. Mile kralj kakav je bio, duhovito joj je rekao:

- Ajde ajde gopođo, nije to ništa, pa nema ga ni 15cm.

Svakako, Mile je legendarni vozač GSP i ostao je upamćen po svojim avanturističkim podvizima. Klinci su ga obožavali, malo stariji plašili. Ali, niko nikada sa njim nije zakasnio! Ma šta bilo, uvek će biti upamćen među Beograđanima koji su imali tu sreću da iskuse kako je voziti se sa Miletom!

Na žalost, neki tvrde da je Mile preminuo pre nekoliko godina, ali mi tu informaciju nismo uspeli da potvrdimo u GSP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading