Upozorenje Beograđanima: PREVARANTI U OVOJ OPŠTINI SKUPLJAJU PARE ZA BOLESNO DETE, LAŽNO SE PREDSTAVLJAJU!

Autor: Republika

Vesti

03.04.2021

09:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

GO Voždovac upozorava građane da su se na teritoriji Ripnja pojavile osobe koje prikupljaju pomoć za bolesno dete predstavljajući se kao predstavnici Opštine.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Foto: Ilustracija

U obaveštenju na zvaničnom sajtu piše da Opština nije organizovala nikakvu akciju prikupljanja pomoći, kao i da sve svoje aktivnosti objavljuje na sajtu vozovac.rs i društvenim mrežama, kako bi javnost bila obaveštena o svemu.

 
Foto: printskrin

Mole se svi koje ove osobe budu kontaktirale da prijave upute MUP-u.

GO Voždovac trenutno na terenu obilazi građane kojima pruža informacije u vezi sa imunizacijom i vakcinacijom, a predstavnici Opštine nose obeležja lokalne uprave.

Podsetimo, u velikoj akciji policije pre nekoliko dana uhapšen je bračni par koji je intenzivno radio na kampanji prikupljanja novca za navodno bolesno dete, kojem je svaki put menjala ime i opisivala druge okolnosti zdravstvenog stanja.

Verica Janković i njen muž Daglas u protekle dve godine koristili su priču o bolesnom detetu, koristili društvene mreže, varali medije i sve ljude dobre volje koji su prenosili apele za pomoć njihovog, a nekad su čak podmetali i fotografije tuđe dece.

Na taj način, ne samo što su varali ljude, već su doslovno otimali od one dece kojima je pomoć zaista bila potrebna.

Po istom šablonu Verica je sa suprugom varala građane koji su bili spremni da doniraju i veće svote novca. Uporno bi govorili o bolesti, ali bi u svim tim informacijama nedostajala preciznost, njihovi kasniji nastupi bili bi u koliziji s prethodnim i tako bi bivali raskrinkani. Ali, promenili bi broj telefona, pa čak i adresu, sačekali malo i ponovo tražili žrtve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Prosto resenje

16.05.2021 21:56

Nikad! Nikom! Ni prebijene pare! Tacka!