ŠOKANTNA PREVARA! Majka i otac tražili od građana pomoć za lečenje bolesnog deteta, a zapravo je sve bila LAŽ! Evo o čemu se radi

Autor:

Hronika

01.04.2021

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odredilo je juče zadržavanje u trajanju od 48 sati osumnjičenima, bračnom paru V.J. i D.J. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili produženo krivično delo prevara u saizvršilaštvu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Naime, operativnim radom policije, a po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu prikupljeni su dokazi iz kojih proizilazi osnovana sumnja da su osumnjičeni V.J. i D.J. u dužem vremenskom periodu tokom 2020. i 2021. godine, u više navrata preko različitih medija upućivali apel za novčanu pomoć, tražeći donacije za lečenje njihovog maloletnog deteta koje su im bile neophodne zbog njihove teške materijalne situacije, te su tako lažnim prikazivanjem činjenice da im je dete teško bolesno, doveli u zabludu deset građana i na taj način od istih uzimali novčana sredstva kao pomoć za lečenje teško bolesnog deteta, čime su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 200.000,00 dinara.

Iznoseći svoju odbranu pred Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu  osumnjičeni V.J. i D.J. delimično su priznali izvršenje predmetnog krivičnog dela.

Nakon saslušanja, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je određivanje pritvora u trajanju do 30 dana prema osumnjičenima V.J. i D.J. Prema osumnjičenoj V.J. podnet je predlog za određivanje pritvora imajući u vidu da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoke, te okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, s obzirom da se radi o ranije osuđivanom licu, dok je prema osumnjičenom D.J. predložen pritvor imajući u vidu da je imenovanom pasivizirana adresa, odnosno da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva kao i osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoke.

U toku dokaznih radnji Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će ispitati sve oštećene, eventualne svedoke i izvesti druge dokaze, nakon čega će biti doneta odluka o daljem postupanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading