VAŽNI I ŽIVOTI I PRIVREDA: Gradonačelnik prokomentarisao mogućnost POPUŠTANJA mera

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

29.01.2021

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ukazao je na važnost pravovremenog donošenja određenih mera u vezi sa pandemijom kovida što je, kako kaže, i krasilo dosadašnje odluke Kriznog štaba u kojima je nalažen balans između zaštite života ljudi, ali i privrednih aktivnosti.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Zoran Radojičić

On je kazao da ne može da prognozira kada bi moglo da dođe do popuštanja mera, ali da je borba "daleko od završene".

- I te kako sam svestan da zdravstveni sistem ne može da funkcioniše bez novca i obe stvari su važne, i životi i privreda. Kao lekar sam, ipak, nešto oprezniji prema ublažavanju i popuštanju mera i ne bih žurio sa time - kazao je gradonačelnik za RTS, upitan kada se može očekivati "ublažavanje".

Kako je dodao, i sama vakcinacija će uticati da dođe do bržeg ublažavanja mera.

- Sigurno da je potrebno da se veliki broj ljudi vakciniše. Imamo primer Izraela, koji je vakcinisao 50 odsto stanovništva, ali je i dalje prisutan veliki broj zaraženih - rekao je Radojičić.

On smatra da je nedovoljna informisanost i neobaveštenost dovela do pretnji preko društvenih mreža onima koji su se vakcinisali.

- Danas je moderno posezati ka tim stavovima. Ili verujete u nauku ili ne verujete. Zvaničan stav medicine je vakcina i smatram da ne treba imati dilemu - rekao je Radojičić i dodao da društvene mreže "lako zavrte različite teze", što je, ocenjuje, rizik u odnosu na egzaktnost nauke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading